diep in de buidel tasten

Harry en Meghan geven Trump het nakijken

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHarry en Meghan geven Trump het nakijken
RTL

Nadat de Amerikaanse president Donald Trump (73) op Twitter verkondigde de beveiliging voor prins Harry (35) en Meghan Markle (38) absoluut niet te gaan betalen, laat het stel weten zelf voor de rekening te willen opdraaien.

"Ze waren helemaal niet van plan om financiering aan de VS te vragen"

Prins Harry en Meghan hebben Canada ingeruild voor Los Angeles. En daarom heeft Trump snel duidelijk gemaakt niet te willen dokken voor hun beveiliging nu ze in de Verenigde Staten zijn. "Zij moeten dat betalen!" liet hij via Twitter weten. Het stel is er als de kippen bij en heeft gereageerd op zijn tweet. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Trump weigert beveiliging Harry en Meghan te betalen
Lees ook

Trump weigert beveiliging Harry en Meghan te betalen

"Ze waren helemaal niet van plan om financiering aan de VS te vragen", aldus een woordvoerder van Harry en Meghan. "Hun beveiliging wordt vanuit een privéfonds betaald." Het beveiligingsteam van de twee kan zomaar 7,2 miljoen euro per jaar kosten, omdat ze negen man security-personeel in dienst zouden nemen. 

Los Angeles is nu al een weekje het nieuwe thuis voor Meghan en Harry. Nadat de Canadese premier Justin Trudeau aankondigde de grens met Amerika te sluiten vanwege het coronavirus, stapten ze in een privé-jet met hun zoontje Archie. Het drietal verblijft volgens bronnen in een villa vlakbij Beverly Hills en Meghans moeder Doria. 

Sinds kort zijn Meghan en Harry geen leden meer van het Britse koningshuis. Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden is de Hertogin van Sussex 'opgelucht' dat het erop zit. Je ziet het in de video hieronder. 

Lees meer over
Donald TrumpDonald Trump jr.Meghan MarklePrins HarryGeld