Pistolen Piet

Burenruzie uit Frank Visser-programma ontaardt in schietpartij

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Talpa/SBS6 Burenruzie uit Frank Visser-programma ontaardt in schietpartij
RTL

In 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' was er in december al bonje tussen de 89-jarige Piet en zijn buren Wesley en Manon uit Lijnden, maar dit weekend is de situatie totaal ontploft. De bejaarde man zou zelfs hebben geschoten. RTL Boulevard werd getipt dat dit incident zich afspeelde in een langdurig conflict dat ook in het programma van Frank Visser is behandeld. De makers van het SBS-programma gingen in december langs bij de ruziemakende buren, maar geven aan RTL Boulevard door dat ze niets weten van de huidige situatie.

"Ook zwaaide hij met een mes zo groot als een zwaard”

Piet liet in Mr. Frank Visser doet uitspraak zijn ongenoegen over zijn buren al blijken en dat is nu tot een hoogtepunt gekomen. Zijn buren Manon en Wesley waren aan het verbouwen, waarbij ze een container gebruikten voor hun bouwpuin. Dit zinde hun 89-jarige buurman niet, omdat het zijn uitzicht zou belemmeren. De uiteindelijke uitspraak van Mr. Frank Visser zat hem ook niet mee, want hij kreeg geen gelijk.  

© ANP

Aan Haarlems Dagblad doen Wesley en Manon hun verhaal over wat er daarna gebeurde. Het stel bekeek het te koop staande perceel van hun bejaarde buurman, omdat zij die graag ook willen kopen. Piet kwam opeens op hen met een pistool. “Hij riep: 'Als jullie niet weggaan, dan schiet ik jullie eraf, want dit pistool is geladen'”, aldus Manon. Ze besloten snel  weer naar binnen te gaan. “Toen we zaten te eten hoorden we schoten in de tuin. Daar stond hij weer met dat pistool. Ook zwaaide hij met een mes zo groot als een zwaard.”

Het bleek uiteindelijk om een alarmpistool te gaan, dat doorgaans wordt gebruikt bij sportwedstrijden om het startschot te geven. "De melders schrokken daarvan en voelden zich bedreigd," laat de politie in een verklaring weten. "Het alarmpistool is niet op een persoon gericht geweest. De melders hebben aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt nu of er sprake is van een strafbaar feit, daarbij wordt ook rekening gehouden met het feit dat de mogelijke verdachte de leeftijd van 89 jaar heeft en meewerkte met het onderzoek. Alarmpistolen zijn niet verboden in Nederland, maar het alarmpistool is wel door de politie in beslag genomen. Het is duidelijk dat er sprake is van een langdurig conflict tussen de mogelijke verdachte en de aangevers."

Wesley en Manon begrepen de woede van Piet al niet in de uitzending van Mr. Frank Visser doet uitspraak. Volgens het stel hadden ze alles van tevoren besproken met de 90-jarige. Je ziet hier de hele aflevering van Mr. Frank Visser doet uitspraak met Piet, Wesley en Manon terug. 

Lees meer over
Mr. Frank VisserTv-programmaTelevisieBurenruzieWapenPolitie