de maat is vol

Harry en Meghan verbreken alle banden met de Britse tabloids

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesHarry en Meghan verbreken alle banden met de Britse tabloids
RTL

De eeuwige strijd tussen de hertog en hertogin van Sussex en de Britse pers heeft zijn kookpunt bereikt. Prins Harry (35) en zijn Meghan Markle (38) willen de vier grootste tabloids niet langer te woord staan.

"De media hebben het volste recht om verslag te doen van en een mening te hebben over de hertog en hertogin van Sussex"

De kleinzoon van koningin Elizabeth en zijn geliefde hanteren nu een zero engagement beleid, wat inhoudt dat ze niet langer ingaan op verzoeken van journalisten die werken voor The Sun, Daily Mail, Daily Mirror en Daily Express. Dat heeft het echtpaar bekendgemaakt in een brief.

Harry en Meghan zijn tot dit drastische besluit gekomen omdat ze niet langer toestaan dat de roddelpers geld aan hen verdient met verhalen die volgens hen 'verdraaid, onjuist en onredelijk opdringerig' zijn. Hoogstwaarschijnlijk krijgen de bladen geen foto's meer van het koppel en kunnen ze exclusieve nieuwtjes op hun buik schrijven. Daarnaast zijn de vier bladen óók niet meer welkom bij media-evenementen.

William en Kate kijken succes af bij Harry en Meghan
Lees ook

William en Kate kijken succes af bij Harry en Meghan

"Dit besluit heeft niets te maken met het vermijden van kritiek of het publieke debat", laten woordvoerders van Harry en Meghan weten. "De media hebben het volste recht om verslag te doen van en een mening te hebben over de hertog en hertogin van Sussex, of die nu positief is of negatief. Maar dat kan niet op leugens gebaseerd zijn."

Marc van der Linden sprak eerder in RTL Boulevard al over de 'snoeiharde' Britse pers.

Eerder meldde Page Six al dat, hoewel de Amerikaanse televisiezender ABC groots had aangekondigd dat de hertogin van Sussex maandag live in de uitzending van Good Morning America zou verschijnen, ook dit interview niet doorgaat. Volgens ABC zou Meghan 'een exclusief inkijkje geven' in haar nieuwste werk, maar dat lijkt vooralsnog niet te gaan gebeuren. Het zou het eerste interview van Meghan worden sinds zij en Harry besloten terug te treden als 'senior members' van de Britse koninklijke familie.

Lees meer over
Meghan MarklePrins Harry