lintjesregen

Jan Smit bekroond met lintje: 'Ik had dit nooit verwacht'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Jan Smit bekroond met lintje: 'Ik had dit nooit verwacht'
RTL

Traditiegetrouw vindt ook dit jaar vlak voor de verjaardag van de koning de lintjesregen plaats. Burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse samenleving krijgen vandaag een koninklijke onderscheiding. Jan Smit (34) is een van de gelukkigen.

"Ik ben ontzettend geraakt en trots"

De Volendamse zanger is dit jaar de jongste persoon die een lintje krijgt. Hij is onderscheiden omdat hij zanger, componist en presentator is en zich ook inzet voor verschillende goede doelen. Zo zet hij zijn bekendheid in voor onder meer SOS Kinderdorpen, Make-A-Wish Nederland en het Oranjefonds. Jan is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

"Ik ben ontzettend geraakt en trots, ik had dit nooit verwacht, zeker niet gezien mijn leeftijd", aldus Jan Smit.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jan Smit vertelt openhartig over burn-out: 'Was helemaal kapot'
Lees ook

Jan Smit vertelt openhartig over burn-out: 'Was helemaal kapot'

Niet alleen Jan Smit heeft vrijdag te horen gekregen dat hij een lintje krijgt. Ook onder anderen acteur Hans Kesting en kinderpopster Dirk Scheele behoren tot de ruim 3000 mensen die dit jaar worden onderscheiden.

Vanwege de coronacrisis ziet de lintjesregen er vandaag anders uit dan andere jaren. De feestelijke uitreiking met vrienden, familie en collega's zal vandaag niet doorgaan en hiervoor wordt een ander moment gezocht. Wanneer dit zal plaatsvinden, hangt af van het verloop van de crisis.

Lees meer over
Jan Smit