Niet voor de poes

Explosieve stijging coronabesmettingen in gevangenis Joe Exotic

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixExplosieve stijging coronabesmettingen in gevangenis Joe Exotic
RTL

Tiger King-ster Joe Exotic riep een tijd terug op om vrijgelaten te worden omdat hij bang besmet te raken met het coronavirus. Die oproep lijkt nu gegrond, want er is een explosieve stijging aan patiënten binnen de gevangenismuren. Maar de Amerikaanse regering is druk bezig met een plan.

Volgens het Amerikaanse TMZ zijn er momenteel maar liefst 298 besmettingen vastgesteld in de gevangenis waar Joe vast zit. Hiermee telt FMC Forth Worth het op een na hoogste aantal besmettingen in een gevangenis. Er is een andere gevangenis waar maar liefst 570 besmettingen vast zijn gesteld.

'Gevangenisleven valt Tiger King-ster Joe Exotic zwaar'
Lees ook

'Gevangenisleven valt Tiger King-ster Joe Exotic zwaar'

Momenteel is de Amerikaanse regering druk bezig met het opstellen van een plan van aanpak. Er wordt onder meer gesproken over het overplaatsen van gedetineerden, meer testen en minder bewegingsvrijheid om zo verspreiding te verminderen. Eerder gingen er geruchten dat Joe het virus al zou hebben opgelopen, maar volgens ingewijden is daar gelukkig geen sprake van. Wel is de excentrieke dierentuin-eigenaar in isolatie gestopt, maar dat was puur om zijn eigen veiligheid te waarborgen. 

Alles over de populaire Netflix-reeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness​​​​ zie je hieronder.