Foto zegt meer dan duizend woorden

Kate Middleton wil Britse burgers bijstaan met bijzondere actie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKate Middleton wil Britse burgers bijstaan met bijzondere actie
RTL

Kate Middleton (38) heeft een bijzondere actie op touw gezet. Samen met de Britse National Portrait Gallery heeft de hertogin van Cambridge een speciale fotowedstrijd gelanceerd. De kiekjes moeten een beeld geven van het gevoel en de angst van het Britse volk in deze moeilijke tijden.

"Laten we tonen wat iedereen momenteel meemaakt"

Kate is al jarenlang verbonden aan de organisatie en laat in een verklaring weten enorm onder de indruk te zijn van de beelden van mensen die onder het virus te lijden hebben, zo maakt Kensington Palace bekend.

'Kate Middleton moet eigenlijk anders genoemd worden'
Lees ook

'Kate Middleton moet eigenlijk anders genoemd worden'

“Sommige vreselijk trieste beelden laten menselijke tragedie zien, andere tonen weer opbeurende beelden van mensen die samenkomen om hen die het nog zwaarder hebben te steunen”, zo klinkt het. “Met Hold Still willen we een beeld van het land schetsen en laten zien wat iedereen momenteel meemaakt. Met foto’s van veerkracht, moed en liefdadigheid, al die dingen die mensen momenteel ervaren.”

Wie mee wil doen aan deze wedstrijd heeft tot 18 juni om hét perfecte plaatje te schieten en in te sturen op de website van de National Portrait Gallery. Ruim honderd foto’s zullen uiteindelijk op een ‘Een unieke digitale expositie’ tentoon worden gesteld. Een deel van de foto’s zal later in het hele Verenigd Koninkrijk te zien zijn.

Er zijn weinig eisen gesteld aan de kwaliteit van de foto’s; zo mogen ze met een mobiele telefoon of digitale camera gemaakt worden. Wel zal Hold Stil zich richten op drie thema’s: helpers en helden, het nieuwe normaal en liefdadigheid.

Lees meer over
Prinses Kate