ZOUT IN DE WOND

Rechtszaak tegen verspreiders seksfilmpje Paay uitgesteld

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPRechtszaak tegen verspreiders seksfilmpje Paay uitgesteld
RTL

De rechtszaak tegen twee mensen die worden verdacht van het verspreiden van het seksfilmpje van Patricia Paay (71) gaat donderdag niet door. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Noord-Holland aan BuzzE na berichtgeving van 'Shownieuws'. Wanneer zij wel voor de strafrechter moeten verschijnen, is nog niet bekend.

Eerder was al bekend dat de twee die het filmpje in 2017 via Twitter hebben verspreid, worden vervolgd omdat ze niet akkoord zijn gegaan met een schikking van het Openbaar Ministerie (OM). Patricia sleepte destijds onder meer GeenStijl en Michel V., alias twitteraar Eendevanger, voor de rechter en won de zaak. Ze moesten haar een schadevergoeding betalen. Daarnaast startte justitie een strafzaak.

Patricia Paay zegt Brabantse woning eindelijk vaarwel
Lees ook

Patricia Paay zegt Brabantse woning eindelijk vaarwel

Het OM deed GeenStijl en de twee mannen in november 2018 een strafvoorstel om de zaak buiten de rechtbank te kunnen afhandelen. Wat het voorstel inhield, is niet duidelijk. GeenStijl is ermee akkoord gegaan, maar de twee andere partijen niet. Zij moeten zich dus later voor de rechter verantwoorden.

Lees meer over
Patricia Paay