waargebeurd sprookje

Dagboekgeheimen van Meghan Markle wellicht binnenkort openbaar

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesDagboekgeheimen van Meghan Markle wellicht binnenkort openbaar
RTL

Het verhaal van een Amerikaanse actrice die verliefd wordt op een Britse prins en uiteindelijk met hem trouwt. Het klinkt als een sprookjesboek en dat wordt het misschien ook. Naaste vrienden van Meghan Markle (38) beweren tegenover 'Daily Mail' dat ze haar dagboekschrijfsels om wil vormen tot haar memoires.

"Ze is een goede schrijfster"

Meghan ging van Suits-beroemdheid naar Britse prinses. De Amerikaanse brak door met haar televisiecarrière, maar werd pas écht een begrip toen ze begon te daten met prins Harry. Inmiddels zijn de twee getrouwd, hebben ze een zoontje samen, lieten ze het koningshuis achter zich en zijn ze teruggekeerd naar Hollywood. Dat verhaal hield Meghan van dag tot dag bij in haar dagboek.

'Onthullende biografie Meghan Markle verschijnt al eerder'
Lees ook

'Onthullende biografie Meghan Markle verschijnt al eerder'

Volgens Daily Mail begon Meghan met het bijhouden van haar prinsessendagboek toen ze haar eerste date had met prins Harry. De Britse krant vroeg royalty-biograaf Andrew Morton, die bekend is van het boek Diana: Her True Story, hoe dat omgetoverd kan worden tot een autobiografisch boek. "Ze is een goede schrijfster", reageert hij. "In haar eerste jaar bij Northwestern College studeerde ze namelijk Engels."

Volgens Andrew zou Meghan alle touwtjes rond de creatie van het boek in handen hebben omdat het haar eigen verhaal is. Meghans vrienden lieten weten dat ze 'ongelooflijk graag' haar imago wil veranderen. "Ze is geen onaardige diva die die alleen op zoek is naar beroemdheid en macht", aldus een bron. "Meghan vindt dat niemand haar kwetsbare kant heeft gezien. (...) Ze wil dat mensen haar zielig vinden, of beter begrijpen hoe heftig haar ervaring was." En hoe kan ze dat beter bewerkstelligen dan met een eigen boek?

Of en wanneer de memoires van Meghan verschijnen, is nog onduidelijk. Wel weten we dat er later dit jaar een biografie over haar en Harry uitkomt. Samen doen ze bovendien hier en daar al wat andere klussen. De twee harken daarmee heel wat geld binnen, zo is te zien in de video hieronder. 

Lees meer over
Meghan MarklePrins HarryKoningshuisBoeken