Of toch niet

Stefania mocht tweede halve finale songfestival aftrappen

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPStefania mocht tweede halve finale songfestival aftrappen
RTL

Als het Eurovisiesongfestival was doorgegaan en donderdag de tweede halve finale had plaatsgevonden, dan had de Nederlands-Griekse Stefania Liberakakis die afgetrapt. Zo bleek donderdagavond tijdens de tweede Eurovision Song Celebration op YouTube, het digitale alternatief voor de halve finales.

Met haar Superg!rl was de zangeres donderdag alsnog als eerste aan de beurt. Stefania hoefde nu niet met klamme handjes te wachten op een uitslag, er was geen sprake van een competitie. Volgend jaar zal dat anders zijn voor de zangeres, want ze mag dan - met een ander nummer - weer meedoen voor Griekenland.

Van lachertje tot winst: zó klom Nederland op tot ESF-winnaar
Lees ook

Van lachertje tot winst: zó klom Nederland op tot ESF-winnaar

Tijdens de tweede 'halve finale' werd donderdag de hele oorspronkelijke volgorde van Rotterdam Ahoy aangehouden, die nog niet eerder was onthuld. Ook inzendingen uit landen als Oostenrijk, Denemarken, Moldavië, Bulgarije, Polen, Zwitserland en Finland kwamen voorbij. Daarnaast waren ook Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, die behoren tot de zogeheten 'Big 5' en al verzekerd waren van een plekje in de finale, te zien.

Tussendoor werden er hoogtepunten van Eurovision-thuisconcerten te zien, reageerden bekende YouTubers op de liedjes en gaven deelnemers een kleine rondleiding door hun huis. Net als de eerste Eurovision Song Celebration op dinsdag werd ook de tweede aan elkaar gepraat door Zapp-presentatrice Janouk Kelderman. Deze uitzending trok echter een stuk minder belangstelling, ruim 52.000 kijkers in plaats van meer dan 100.000 twee dagen eerder.

Zaterdag, op de dag van de oorspronkelijke grote songfestivalfinale, wordt als alternatief Eurovision: Europe Shine A Light uitgezonden. Ook dan worden de deelnemers in de spotlight gezet. De oorspronkelijke presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de show in het Engels.

Lees meer over
Eurovisiesongfestival