heftig

J.K. Rowling onder vuur om namen Harry Potter-personages

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesJ.K. Rowling onder vuur om namen Harry Potter-personages
RTL

De 'Harry Potter'-boeken en -films zijn door miljoenen mensen gelezen en bekeken, maar er wordt ook regelmatig kritiek geuit op de schrijfster van de magische wereld. J.K. Rowling (54) krijgt het dit keer aan de stok met een journalist van 'The New York Times', die zijn ongenoegen uit over de namen van de personages.

"Kon ze dat niet even googelen?"

Naast de miljoenen fans zijn er mensen die kritiek hebben op de Harry Potter-sage. Het debat over de namen van de personages in de magische boekenserie laaide op door The New York Times-journalist Astead W. Herndon, die zijn kritiek uitte op Twitter. J.K. Rowling zou namelijk wel erg typische namen hebben gegeven aan de buitenlandse personages in de boeken. 

Zeldzame en bijna weggegooide Harry Potter-boeken onder de hamer
Lees ook

Zeldzame en bijna weggegooide Harry Potter-boeken onder de hamer

'J.K. Rowling die een naam bedenkt voor witte personages: Albus Dumbeldore, Hermione Granger, Minerva McGonagall', begint Astead. 'J.K. Rowling die namen bedenkt voor niet-witte personages: Cho Chang.' Inmiddels heeft de tweet meer dan 148 duizend likes gegenereerd en behoorlijk wat discussie uitgelokt. 'Het zijn twee achternamen uit twee verschillende etniciteiten', reageert één volger over de naam Cho Chang. 'Kon ze dat niet even googelen?' Fun-fact: Google ging online in 1998, terwijl het eerste Harry Potter-boek in 1997 werd gepubliceerd. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Ook de naam Seamus Finnigan valt niet in goede aarde. 'Het is het enige Ierse personage. En die houdt ervan om water om te zetten in alcohol en dingen op te blazen, terwijl hij pas 11 jaar oud is', zegt één reageerder. Maar niet iedereen is kritisch. Over de Ierse en Schotse namen valt niet te twisten, vindt een fan. 'Dit begint irritant te worden. Victor Krum en Fleur Delacour hadden ook namen die bij hun etniciteit pasten. Stop hiermee', klinkt het. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
J.K. RowlingHarry PotterBoekenFilm