ik leef mijn leven zoals ik dat wil

Zwangere Katja heeft geleerd om eigen koers te varen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPZwangere Katja heeft geleerd om eigen koers te varen
RTL

De presentatrice presenteert niet alleen het nieuwe seizoen van 'Beter Laat Dan Nooit', volgens Katja Schuurman is zij ook het levende voorbeeld van 'beter laat dan nooit'. "Zwanger worden op je 45e is bijzonder", vertelt ze in de nieuwste editie van 'VIVA'.

"Ik heb geleerd mijn eigen koers te varen"

In het interview laat Katja weten het stiekem niet zo erg te vinden dat al haar projecten zijn uitgesteld vanwege het virus, haar lichaam is namelijk helemaal op. "Begrijp me niet verkeerd: het is een verschrikkelijke periode voor veel mensen, zeker voor degenen die ziek zijn of geen geld kunnen verdienen. Ik hoop dan ook dat het zo snel mogelijk voorbij is. Maar ik ben gezond en doe het rustig aan", vertelt ze. "Gelukkig was Beter Laat Dan Nooit al opgenomen voor de corona-uitbraak."

Krijgt Katja Schuurman een jongen of een meisje?
Lees ook

Krijgt Katja Schuurman een jongen of een meisje?

Een tweede kindje was een enorm grote wens voor de presentatrice. "Het zwanger worden en de zwangerschap zelf gaat allemaal heel natuurlijk. Behalve dus dat ik moe ben, maar dat had ik ook tijdens mijn vorige zwangerschap, tien jaar geleden", bespreekt ze het wonder.

Dat veel mensen zich nu bemoeien met haar aanstaande kindje, daar probeert ze niet al te veel over na te denken. Zo vertelt Katja: "Ik heb geleerd mijn eigen koers te varen. Ik kies voor geluk boven de mening van anderen."

Katja is inmiddels al een paar maanden zwanger van een meisje, maar wanneer het kindje verwacht wordt is nog onduidelijk. Het stel maakte de zwangerschap wereldkundig op Valentijnsdag. Eerder vertelde Katja's man Freek van Noortwijk op het boekenbal al dat hij stiekem hoopte op een jongen. Katja heeft een dochter uit haar huwelijk met Thijs Römer: de 9-jarige Sammie.

Lees meer over
Katja Schuurman