even te veel

Willibrord onwel tijdens opnames Beter Laat Dan Nooit

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Beter Laat Dan NooitWillibrord onwel tijdens opnames Beter Laat Dan Nooit
RTL

Televisie-legendes Barrie Stevens, Gerard Cox, Peter Faber en Willibrord Frequin maken voor 'Beter Laat Dan Nooit' met presentatrice Katja Schuurman een reis door het prachtige Midden- en Zuid-Amerika. Maar dat valt niet altijd mee als je al op leeftijd bent.

"Katja hing om mijn nek: 'Willie stop nou!' Maar ik ging gewoon door"

Het vijftal is in Rio, waar ze al even hebben geproefd van het uitbundige Brazilië tijdens een van de vele straatfeesten. Maar de échte wens van de tv-helden is een bezoek aan de grootste carnavalsparade terwijl wereld. Zo gezegd zo gedaan - en de heren mogen zelfs meelopen!

Omdat Peter en Gerard al een zware ochtend achter de rug hebben, besluit Katja samen met Willibrord en Barrie de stoute schoenen aan de trekken. Na een snelcursus samba-dansen hijst het drietal zich in een zwaar pak om voor miljoenen toeschouwers uit hun plaat te gaan tijdens het festijn.

Kijkers zien Beter Laat Dan Nooit-mannen tot het gaatje gaan
Lees ook

Kijkers zien Beter Laat Dan Nooit-mannen tot het gaatje gaan

Meelopen met de optocht is geen eenvoudige taak. "Op een gegeven moment voelde ik in mijn bovenbenen een verzuring", vertelt Willibrord uitgeput na afloop. Een paar uur rondlopen met een zwaar pak in de hitte wordt hem dan ook snel te veel. Hij valt zelfs bijna flauw. "Katja hing om mijn nek: 'Willie stop nou!' Maar ik ging gewoon door." Uiteindelijk beëindigt hij de optocht toch vroegtijdig en brengt 'ie een bezoekje aan de ziekenpost. "Ik loop vier keer tien kilometer per week en dan heb ik nergens last van. En nou in een keer mijn beenspieren. Ik kon niet meer."

Het tweede seizoen van Beter Laat Dan Nooit kijk je nu terug bij Videoland.

Lees meer over
Katja SchuurmanBarrie StevensGerard CoxPeter FaberWillibrord Frequin