It' me, hannah baker

Hannah Baker gemist in 13 Reasons Why? Dit is waarom

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixHannah Baker gemist in 13 Reasons Why? Dit is waarom
RTL

Met het einde van het vierde seizoen van ’13 Reasons Why’, is er een einde gekomen aan een van de meest controversiële series van Netflix. Waar het in de eerste seizoenen draaide om Katherine Langford’s personage Hannah Baker, is zij in het laatste seizoen in geen velden of wegen meer te bekennen. En dat heeft een reden, zo vertelde ze zelf aan ‘Digital Spy’

"Het was onmogelijk voor mij om aanwezig te zijn bij die opnames"

Let op! Dit artikel kan spoilers bevatten voor het vierde seizoen van 13 Reasons Why.

Katherine Langford speelde in het eerste seizoen van 13 Reasons Why de rol van Hannah Baker. Zij liet een doos met cassettebandjes achter na haar dood met verschillende redenen waarom ze zichzelf van het leven heeft beroofd. Ook in de seizoenen die volgen dook zij sporadisch op, maar tijdens de allerlaatste aflevering verscheen ze echter weer in beeld. Althans, fans zagen een oud fragment van haar, maar Katherine heeft zelf geen voet meer op de set van de serie gezet.

'13 Reasons Why spin-off is best mogelijk'
Lees ook

'13 Reasons Why spin-off is best mogelijk'

In de laatste aflevering keerde ze wel terug, maar werd er gebruik gemaakt van oud beeldmateriaal, en dat had volgens Katherine een hele goede reden. “Ik denk dat ik ten tijde van die opnames, aan het filmen was voor Cursed”, legt ze uit. “Het was onmogelijk voor mij om aanwezig te zijn bij die opnames.”

Ook vertelt ze dat ze geen idee heeft hoe de serie na het tweede seizoen is verlopen. “Ik heb het derde seizoen nog niet helemaal gekeken, maar daar ben ik nu druk mee bezig.” Hoewel ze dus niet betrokken was bij het einde van de serie, heeft de actrice nog altijd goed contact met de rest van de cast.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of de chat via de site.

Lees meer over
Katherine LangfordNetflixserie