throwback wednesday

Nicolette van Dam kon personage Bionda uit ZOOP niet uitstaan

Door RTL Boulevard/Veronica Magazine··Aangepast:
© ANPNicolette van Dam kon personage Bionda uit ZOOP niet uitstaan
RTL

Door de rol van de verwende Bionda werd Nicolette van Dam (35) in één klap bekend bij het Nederlandse publiek. Volgens Nicolette heeft 'ZOOP' haar leven totaal veranderd en in 'Veronica Magazine' blikt ze terug op het avontuur van haar leven.

"Gelukkig hoor ik nog steeds van volwassenen die vroeger als kind de serie keken dat ze Bionda wél leuk vonden"

Nicolette wist al van jongs af aan dat ze op televisie wilde verschijnen, maar besloot 'voor het geval dat allemaal niks zou worden' zich toch in te schrijven voor een opleiding. Dat werd de hogere hotelschool, maar lang duurde dat niet... Vlak nadat Nicolette werd aangenomen kreeg ze namelijk de vraag of ze auditie wilde doen voor een nieuwe serie. En dat zorgde voor flink wat slapeloze nachten: "Ging ik voor mijn hart met geen idee hoe het leven verder zou lopen, of koos ik voor een papiertje en meer zekerheid?"

We weten allemaal waar de toen 18-jarige actrice voor koos en ze heeft nooit geen seconde spijt gehad. Nicolette: "We hebben ook zoveel mooie dingen meegemaakt. Denk aan de drie ZOOP-films die we hebben gedraaid... Woonde ik plotseling twee maanden in India. Ik ben zelfs genomineerd voor een Gouden Kalf!"

Bas Smit en Nicolette van Dam oefenen dans, maar zonder succes
Lees ook

Bas Smit en Nicolette van Dam oefenen dans, maar zonder succes

Nicolette en de rest van de cast werkten niet alleen in Ouwehands Dierenpark, waar de serie geschoten werd, ook aten én sliepen ze er. De groep heeft in die tijd dan ook een hechte band opgebouwd en volgens de actrice voelen ze nog altijd als familie. "We hopen stiekem nog altijd dat onze wegen op een bepaalde manier weer bij elkaar komen", vertelt ze. "Al weet ik niet of ik ooit nog in een dagelijkse serie zou willen spelen. Het is heel leuk, maar het moet wel precies passen. Ik heb nu een gezin en eigen bedrijven. Dus dan moet het wel een geweldige rol zijn."

Omdat de cast tijdens de opnames in het dierenpark woonde, kregen ze niet veel mee van wat de serie allemaal losmaakte bij de fans. Tot ze uit die bubbel kwamen. "Ik weet nog dat ik op Koninginnedag in Amsterdam liep en ineens overal handtekeningen moest uitdelen en op de foto moest. Toen realiseerde ik me pas dat ik niet meer even iets heel geks zou kunnen doen", aldus de presentatrice.

De eerste aflevering van ZOOP komt alweer uit 2004, maar toch heeft het imago van Bionda de actrice nog lang achtervolgd. Hierover vertelt ze: "Toen ik de rol voor het eerst speelde, vond ik haar verschrikkelijk. Aan de andere kant maakte dat het juist uitdagend. Gelukkig hoor ik nog steeds van volwassenen die vroeger als kind de serie keken dat ze Bionda wél leuk vonden." Ook haar eigen kids zijn groot fan en zitten met plezier voor de televisie: "Hoe leuk!"

Lees meer over
Nicolette van Dam