is this real life?

Coronavirus duikt ook op in nieuw seizoen Grey's Anatomy

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ABCCoronavirus duikt ook op in nieuw seizoen Grey's Anatomy
RTL

Meredith en haar vele collega's krijgen net als wij allemaal te maken met het coronavirus in het 17e seizoen van 'Grey's Anatomy'. Dat laat producent Krista Vernoff (46) weten tijdens het Emmy-evenement 'Quaranstreaming'.

"Je kunt niet al zo lang een medische dramaserie maken en het belangrijkste medische verhaal van ons leven er niet in verwerken"

Grey's Anatomy laat de coronapandemie niet ongemerkt voorbij gaan. Volgens producent Krista heeft het ziekenhuisprogramma een 'mogelijkheid en verantwoordelijkheid' om te laten zien wat de impact van het virus is geweest op zorgverleners. "Je kunt niet al zo lang een medische dramaserie maken en het belangrijkste medische verhaal van ons leven er niet in verwerken", zo doet ze uit de doeken tijdens Quaranstreaming, een evenement van de Emmy's.

Grey's Anatomy-actrice vraagt scheiding aan
Lees ook

Grey's Anatomy-actrice vraagt scheiding aan

Krista zat niet alleen tijdens het gesprek, maar werd vergezeld door Chandra Wilson, oftewel Miranda Bailey, en Kevin McKidd, beter bekend als Owen Hunt. Het drietal onthulde ook dat de schrijvers van de show samenwerken met échte artsen om hun verhalen over het coronavirus te verwerken in Grey's Anatomy. Dat doen ze normaal gesproken ook al, maar ditmaal voelde het 'als therapie' voor de doktoren. 

"Het is dan de eerste keer dat ze deze verhalen delen met iemand", aldus Krista. "Ze trilden, konden de tranen nauwelijks bedwingen, waren bleek en praatten erover alsof het een oorlog was. En eentje waar ze niet voor getraind waren." Owen is in de serie wél getraind voor een oorlog, dus dat zal onderdeel worden van de verhaallijn. De opnames voor het 17e seizoen moeten nog beginnen, maar de schrijvers zijn al wel druk in de weer. 

Of de Grey's Anatomy spin-off Station 19 ook iets gaat doen met het coronavirus is onbekend. In de video hieronder zie je alles over de brandweerserie. 

Lees meer over
Tv-programmaTelevisieZiektes en aandoeningen