overprotected

Broer Britney Spears vertelt hoe het écht zit met zijn zus

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty imagesBroer Britney Spears vertelt hoe het écht zit met zijn zus
RTL

De familie Spears heeft ook lucht gekregen van de #FreeBritney-beweging en daarom vond broer Bryan (43) het tijd om hun kant van het verhaal te geven. De broer van Britney (38) vertelt eindelijk hoe het écht zit.

"Het is erg frustrerend voor haar"

Britneys broer Bryan schoof aan bij de podcast As Not Seen On TV, waar hij vertelde over het wettelijk gezag van zijn zusje. Hij geeft aan dat de zangeres 'er altijd al onderuit wilde komen' sinds ze in 2008 onder curatele werd gesteld, omdat het zo beperkend is voor haar leven. "Het is erg frustrerend voor haar", aldus Bryan. "Of iemand goede bedoelingen heeft of juist niet, het is vervelend om altijd te doen wat een ander van je vraagt." 

'Zaak Britney Spears gestaakt door rechter'
Lees ook

'Zaak Britney Spears gestaakt door rechter'

De Spears familie is ervan op de hoogte dat Britneys fans denken dat ze 'tegen haar wil' wordt vastgehouden, maar volgens Bryan is 'het gezin heel tevreden' over de regeling. "We zijn samengekomen, ook al was niet iedereen het ermee eens", vertelt Bryan. "Iedereen had er een mening over. 'Misschien moeten we dit doen. Of dat.' Maar ik denk dat we de juiste beslissing hebben genomen." 

Britneys vader heeft het wettelijk gezag de afgelopen twaalf jaar voor het grootste deel op zich genomen. Bryan omschrijft dit als 'een groot offer' van zijn vader Jamie. "Hij heeft gedaan wat hij dacht dat het beste was." Het liften van het gezag ziet Bryan niet voor zich. "Ze heeft al sinds haar 15e een heel team om zich heen. Hoe moet dat als iedereen opeens stopt of minder betrokken raakt?"

Bryan geeft aan dat het een behoorlijke aanpassing voor Britney zou zijn, mocht het wettelijk gezag worden opgeheven. De zanger heeft nog nooit hoeven reserveren ergens, werd altijd rondgereden en 'alledaagse' dingen heeft ze nooit gedaan. Haar mentale breakdown in 2007 vond hij 'heel eng' en hij was 'verrast' toen hij ervan hoorde. Inmiddels gaat het beter, omdat Britney en haar team 'dingen hebben gewijzigd', aldus Bryan. 

In de video hieronder zie je waarom Britneys fans zich zo'n zorgen maken over de zangeres. 

Lees meer over
Britney SpearsRechtszaak