nieuwe wendingen

Ex-butler klapt uit de school over Ghislaine Maxwell

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesEx-butler klapt uit de school over Ghislaine Maxwell
RTL

Juan Alessi (70), de voormalige conciërge en butler van de overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein, laat niets heel van Ghislaine Maxwell (58). Volgens de oud-werknemer hield de meisjesronselaar er behoorlijk aparte hobby's op na, blijkt uit de rechtbankdocumenten die buitenlandse media 'The Sun' en 'The Mirror' in handen hebben gekregen.

"Ze had een album vol met foto's van mensen, jonge meisjes en vrouwen"

Ghislaine ligt al tijden onder vuur door haar betrekking bij misbruikmiljardair Jeffrey Epstein. Zo zou zij meisjes hebben gerekruteerd voor hem. Ex-werknemer Juan vertelt in haar rechtszaak nog meer over haar bijzondere werkwijze. Ghislaine hield volgens hem een plakboek bij, waarin ze foto's verzamelde van de minderjarige meisjes. "Ze had een album vol met foto's van mensen, jonge meisjes en vrouwen", vertelt de oud-butler. "Als een soort hobby." 

Nieuw bewijsmateriaal van zaak-Ghislaine Maxwell over prins Andrew
Lees ook

Nieuw bewijsmateriaal van zaak-Ghislaine Maxwell over prins Andrew

"Een aantal meisjes waren topless of naakt, terwijl ze aan het zonnen waren", gaat Juan verder. Het bijhouden van het plakboek was niet haar enige 'hobby'. Ghislaine zou ook seksspeeltjes verzamelen. Na de beruchte massages van Epstein, moest Juan opruimen en vond hij onder andere vibrators. Bovendien moest hij de meisjes vervolgens weer uit het huis laten. "Ik nam dan zo'n 10 duizend euro op en betaalde ze contact uit. Wist ik destijds maar wat er daadwerkelijk speelde."

Ghislaine wordt aangeklaagd door Virgiana Guiffre, die beweert misbruikt te zijn door prins Andrew op 17-jarige leeftijd. De vrouw van Epstein zou haar hebben 'geworven'. Volgens Ghislaine klopt het van geen kant en daarom haalde ze de beschuldigingen onderuit. Virginia klaagt haar dan ook aan voor smaad. De zaak zou negatieve gevolgen kunnen hebben voor prins Andrew en de andere beroemde contacten van Epstein. Mocht Ghislaine veroordeeld worden, zou ze zomaar 35 jaar kunnen brommen. 

De FBI moest lang zoeken om Ghislaine op te sporen. In de video hieronder zie je hoe ze uit de handen van de autoriteiten wist te blijven. 

Lees meer over
Ghislaine MaxwellJeffrey EpsteinSeksueel misbruikRechtszaak