aap uit de mouw

'Ghislaine Maxwell niet alleen ronselaar, óók misbruiker'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP'Ghislaine Maxwell niet alleen ronselaar, óók misbruiker'
RTL

Door vrijgegeven gerechtelijke documenten lijkt het erop dat Ghislaine Maxwell (58) een nog ergere bad guy is dan ze al leek. De voormalige partner en handlanger van misbruikmiljardair Jeffrey Epstein zou namelijk niet alleen meisjes hebben gerekruteerd voor hem, maar zelf ook de dames seksueel hebben misbruikt.

In 2015 werd Ghislaine al een keertje aangeklaagd door Virginia Guiffre en de rechtbankdocumenten daarvan zijn nu vrijgegeven. Ghislaine werd door Virginia namelijk zelf ook beschuldigd van seksueel misbruik bij minderjarige meisjes. Daarbij zou ze zich hebben voorgedaan als de 'hoerenmadam' van Epstein en hem hebben geholpen om Virginia op 15-jarige leeftijd als 'seksslavin' ter beschikking te stellen voor hun belangrijke vrienden, zoals prins Andrew.

Ex-butler klapt uit de school over Ghislaine Maxwell
Lees ook

Ex-butler klapt uit de school over Ghislaine Maxwell

Er zouden eigenlijk nog meer documenten vrijgegeven worden, maar daar heeft Ghislaine's advocatenteam een stokje voor gestoken. Twee gerechtelijke dossiers worden nog niet vrijgegeven, namelijk die met uitspraken over haar seksleven en een verklaring van een ongenoemde aanklager van Epstein. Het zou het namelijk 'moeilijk, zo niet onmogelijk' maken om een onpartijdige jury bij het strafproces te betrekken, menen Ghislaine's advocaten. De rechters gaan nog beslissen of ze wel of niet de documenten zullen vrijgeven. 

Niet alleen Ghislaine vreest voor alles wat er nu naar buiten komt, ook prins Andrew zit er niet lekker bij. De Britse vorst blijft stellig ontkennen iets fout te hebben gedaan, maar door het nieuwe bewijsmateriaal in Ghislaine's zaak lijkt het toch anders te zitten. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Lees meer over
Ghislaine MaxwellJeffrey EpsteinSeksueel misbruikRechtszaak