so unglaublich

Ilse DeLange boekt opnieuw succes in Duitsland

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPIlse DeLange boekt opnieuw succes in Duitsland
RTL

Sinds haar deelname aan de Duitse variant van 'Beste Zangers' is de ster van Ilse DeLange (43) rijzende bij onze oosterburen. Nu boekt de zangeres wederom succes in Duitsland - ditmaal met nieuwe single 'Way Back Home'.

Het nummer, afkomstig van haar album 'Changes', wordt door RTL Duitsland gebruikt voor de campagne rondom de UEFA Europa League. De komende weken zal ‘Way Back Home’ volop op de Duitse televisie te horen zijn. In de campagne zijn beelden van voetbalwedstrijden te zien en hoor je dus Ilses muziek. 

Ilse DeLange stelt clubtour in Nederland uit naar 2021
Lees ook

Ilse DeLange stelt clubtour in Nederland uit naar 2021

Maar wie denkt dat het haar aan komt waaien, zit fout: Ilse werkt momenteel hard aan haar doorbraak in Duitsland. Dankzij haar deelname aan het programma Sing Meinen Song gaat dat voorspoedig. 'Changes' stond na twee weken al in de Offizielle Deutsche Charts, op het randje van de top tien. Ook gaat de zangeres volgend jaar in februari en maart op tour. Vanwege de grote vraag naar concertkaartjes verplaatst ze uitverkochte shows in Hamburg en Berlijn naar grotere zalen. Ook zijn er extra data in Leipzig, Hannover en Bremen toegevoegd. 

De taal spreekt de Almelose in ieder geval goed. "Ik heb er absoluut wat aan gehad dat ik naast de grens ben opgegroeid", zei ze eerder bij NPO Radio 2.

Lees meer over
Ilse DeLange