Dijk van een zaak

Wendy van Dijk wint slag om failliet fitnessbedrijf DISQ

Door RTL Boulevard/RTL Z··Aangepast:
© ANPWendy van Dijk wint slag om failliet fitnessbedrijf DISQ
RTL

Presentatrice Wendy van Dijk en curator Nienke Bobbert hebben een gevoelige klap uitgedeeld in de strijd rond het fitnessbedrijf DISQ. Van Dijks ex-zakenpartner Robbert Boekema is de klos.

Van Dijks voormalige zakenpartner moet van de rechter een kostbare voorraad fitnessapparatuur teruggeven en mag geen concurrerende activiteiten ontwikkelen. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerde uitspraak van de rechtbank Gelderland, die in handen is van RTL Z.

Wendy van Dijk reageert op nasleep DISQ-rel
Lees ook

Wendy van Dijk reageert op nasleep DISQ-rel

In 2018 begonnen Wendy van Dijk en Boekema samen het bedrijf Disq Mobile Gym Nederland, om het gelijknamige fitnessapparaat dat Boekema had ontwikkeld aan de man te brengen. Aanvankelijk leek het bedrijf een succes, maar begin juli ging het plotseling failliet.

Toen bleek dat er achter de schermen al maandenlang een felle strijd tussen de zakenpartners woedde. Om zijn belangen te beschermen, had Boekema een kostbare voorraad Disqs uit het bedrijf gehaald. De voorraad was gekocht voor ruim 800.000 euro en had een marktwaarde van miljoenen.

Volgens Van Dijk was de kostbare voorraad weggesluisd, maar volgens Boekema was er niets mis met de transactie. Nadat het conflict escaleerde, legde de presentatrice beslag op de villa van de fitness-ondernemer en volgde het faillissement.

Daarmee kwam echter geen einde aan de strijd tussen Van Dijk en Boekema. Integendeel, zowel de presentatrice als de fitnessondernemer wilden het bedrijf zelfstandig voortzetten.

Als eigenaar van het intellectuele eigendom én de voorraden leek Boekema daarvoor de beste papieren te hebben. Toch won Van Dijk die slag. Vier weken geleden verkocht curator Nienke Bobbert het failliete bedrijf aan Erland Galjaard, de echtgenoot van de presentatrice.

Uit de uitspraak van de kantonrechter blijkt nu dat Galjaard voor onder meer het klantenbestand en het trainingsprogramma 65.000 euro betaalt. En nog eens 335.000 euro voor de resterende voorraad van zo'n 8500 Disqs.

Voorwaarde is wel dat de curator er voor zorgt dat Boekema geen concurrerende activiteiten zou ontwikkelen, en de voorraad bij hem zou terughalen.

Om dat te bewerkstelligen, spande curator Bobbert een kort geding aan tegen Boekema, zijn bedrijven en andere gelieerde partijen. Gisteren gaf kantonrechter haar voorlopig gelijk.

Boekema had volgens de rechter de voorraad niet mogen weghalen bij het bedrijf, en moet zeggen waar die zich nu bevindt. Ook mag hij een jaar lang geen concurrerende activiteiten ontwikkelen.

Wel benadrukt de kantonrechter dat dit nog slechts een voorlopig oordeel is. In een bodemprocedure waarin dieper op de zaak kan worden ingegaan, kunnen rechters nog tot een andere conclusie komen.

Wendy van Dijk laat via een adviseur weten blij te zijn met de uitspraak. "Dit vonnis doet recht aan wat er is gebeurd. Het bedrijf is vlak voor het faillissement leeggestolen, door het onrechtmatig weghalen van voorraden ter waarde van 3 miljoen euro."

Volgens Van Dijks adviseur heeft dat uiteindelijk tot het faillissement geleid en volgen nog rechtszaken om de volledige schade van het bankroet te claimen. Boekema en zijn advocaat waren vanochtend onbereikbaar voor commentaar.

Onlangs was de presentatrice nog in haar nopjes over de doorstart van Disq zoals te zien is in de video hieronder.

Lees meer over
Wendy van DijkWendy van Dijk van DISQ