HARRY IN DE TENT

'Prins William en Harry spreken elkaar nauwelijks nog'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty Images 'Prins William en Harry spreken elkaar nauwelijks nog'
RTL

De Britse tabloids schrijven al maanden over de vermeende ruzie tussen prins William (38) en zijn jongere broer Harry (35). Nu doet ook vooraanstaand royaltyverslaggever Omid Scobie een boekje open over de relatie tussen de broers. Op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, aangezien Scobie in tegenstelling tot veel andere royaltydeskundigen juist een fan is van Meghan Markle.

"Er was veel pijn en dat duurt tot op de dag van vandaag"

In een interview op de Britse televisie heeft Scobie verteld hoe hij tegen de ruzie van de broers aan kijkt. "Het heeft echt wel wat tijd nodig om weer te herstellen. Ik denk dat de afstand tussen de twee broers groter en groter werd."

Scobie is van mening dat William het niet kon waarderen dat Harry en Meghan totaal onaangekondigd hun terugtreden uit de Britse monarchie bekendmaakten. "Hij is niet alleen Harry’s broer, maar ook de toekomstige koning en hij voelde dat de verklaringen van Harry en Meghan de reputatie van de familie hadden geschaad."

De 10 grootste openbaringen uit biografie prins Harry en Meghan
Lees ook

De 10 grootste openbaringen uit biografie prins Harry en Meghan

Doordat Harry en Meghan uit het koninklijk huis stapten, kwamen familiezaken aan het licht die eigenlijk privé hadden moeten blijven. Volgens Scobie is William daar boos om geworden en is dat de reden dat de broers elkaar maanden amper gesproken hebben. "Er was veel pijn en dat duurt tot op de dag van vandaag."

Onlangs verscheen de biografie Finding Freedom, over Harry en Meghan. Het boek deed veel stof opwaaien. Ook de vader van Meghan, Thomas Markle, reageerde op de ophef. Dat zie je in het fragment hieronder.

Lees meer over
Prins WilliamPrins Harry