tranendal

Kluun laat tranen vloeien door roman aan zijn zus op te dragen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© JinekKluun laat tranen vloeien door roman aan zijn zus op te dragen
RTL

Schrijver Kluun (56) schoof gisteren aan bij Eva Jinek (42) om zijn nieuwe roman Familieopstelling onder de aandacht te brengen. En hoe, want met een emotioneel filmpje laat de auteur zien hoe dankbaar zijn zus Melanie is als hij het eerste exemplaar aan haar uitreikt.

"Ik ben steeds meer gaan waarderen wie zij is en wat ze doet"

Niet alleen speelt de zus van Kluun een belangrijke rol in het boek, ze krijgt ook de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Als Eva hem vraagt naar haar rol in zijn leven wordt al snel duidelijk dat de twee compleet verschillende levens leiden. "We zijn er altijd voor elkaar geweest, maar er waren tijden dat we elkaar eens per half jaar zagen. Maar zeker sinds mijn vader doodging, zijn we echt closer geworden."

Waar Kluun zich begeeft in het chique en exclusieve Soho House in Amsterdam, werkt zijn zus in de zorg en haalt daar veel voldoening uit. "Ik ben steeds meer gaan waarderen wie zij is en wat ze doet." Dat hij veel van haar kan leren en dat ze emotioneel worden van de uitreiking van het eerste boek, zie je in onderstaande video. 

Talkshow-koningin Eva Jinek terug op de late avond
Lees ook

Talkshow-koningin Eva Jinek terug op de late avond

"Ik had het gehoopt", vertelt Melanie snikkend aan Kluun als ze het boek Familieopstelling in handen heeft. "Ik vind het echt super. Dankjewel." In Jinek is duidelijk te zien dat het fragment, inmiddels vier dagen oud op moment van publiceren, de schrijver zelf ook raakt. 

Lees meer over
Kluun