A Tribute for a King

Fans smeken Marvel geen nieuwe Black Panther te casten

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© DisneyFans smeken Marvel geen nieuwe Black Panther te casten
RTL

Fans van Chadwick Boseman roepen Marvel massaal op om de rol van Black Panther niet te hercasten uit respect voor de vrijdag overleden acteur. Op Twitter gaan verschillende berichten met die boodschap viral met duizenden retweets en likes. Velen vinden dat niemand anders het personage van de Amerikaan kan overnemen.

"Het is klaar"

'Hercast de rol niet Marvel Studios. Het is klaar', zo luidt de populairste tweet. Marvel heeft nog niet op de oproepen gereageerd. De studio is wel bezig met een vervolg op Black Panther.

Chadwick Boseman overleed vrijdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Hij was al enige jaren ziek, maar had dat nooit publiekelijk bekendgemaakt. 

Overlijden Chadwick Boseman zorgt voor twitterrecord
Lees ook

Overlijden Chadwick Boseman zorgt voor twitterrecord

Disney en Marvel brengen zondagavond een ode aan de vrijdag overleden acteur Chadwick Boseman. Op de Amerikaanse zender ABC wordt eerst de film Black Panther uitgezonden waarna er een special over zijn leven en werk volgt. De special heeft de titel A Tribute for a King gekregen en viert volgens ABC het leven van de acteur, de impact die hij maakte, zijn nalatenschap en carrière. Verschillende bekende sterren, acteurs die met hem samenwerkten en politieke figuren komen aan het woord.