ff wat anders

Britney Spears wil extern bedrijf macht geven over financiën

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty imagesBritney Spears wil extern bedrijf macht geven over financiën
RTL

Britney Spears (38) wil graag dat een onafhankelijk bedrijf de verantwoordelijkheid draagt voor haar financiën. De zangeres heeft bij de rechtbank een verzoek ingediend om Bessemer Trust Company tot conservator te benoemen in plaats van haar vader Jamie Spears, meldt 'Entertainment Tonight' op basis van juridische documenten.

De 38-jarige Britney is er "fel op tegen" dat haar vader de enige conservator van haar nalatenschap blijft, is te lezen in het verzoek. De zangeres geeft er "sterk de voorkeur aan dat een gekwalificeerd bedrijf wordt aangesteld om die rol te spelen."

Britney Spears krijgt hulp uit onverwachte hoek
Lees ook

Britney Spears krijgt hulp uit onverwachte hoek

De zangeres wil gebruikmaken van het recht dat ze zou hebben om zelf een conservator aan te wijzen. Ook wordt in de juridische documenten gemeld dat Britney geen ontwikkelingsstoornis heeft en geen patiënt is - of verlof heeft - van ziekenhuizen of mentale zorginstellingen.

Jamie is sinds een mentale inzinking van zijn dochter twaalf jaar geleden verantwoordelijk voor haar zakelijke en persoonlijke beslissingen. Dat blijft hij tot in ieder geval februari volgend jaar, zou een rechter vorige maand hebben bepaald. Vorige week werd bekend dat Britneys zus Jamie Lynn een paar jaar geleden medeverantwoordelijk is geworden voor een trustfonds waarin geld is gestopt voor de twee zoons van de zangeres.

Lees meer over
Britney SpearsGeld