opgeruimd staat netjes

Robert Downey Jr. bevestigt: 'Ik ben helemaal klaar met Marvel'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© MarvelRobert Downey Jr. bevestigt: 'Ik ben helemaal klaar met Marvel'
RTL

De kans dat Robert Downey Jr. (55) nog eens in een Marvel-film opduikt is uitgesloten, geeft de acteur aan. De 'Iron Man'-superheld heeft het Marvel-universum voorgoed vaarwel gezegd, verklaart hij tegenover zijn voormalige collega's. Let op: dit artikel bevat spoilers over 'Avengers: Endgame'.

"Ik helemaal klaar met Marvel"

Robert heeft zijn Iron Man-pak netjes opgeborgen en zal 'm niet nog eens uit de kast trekken, vertelt hij in de podcast SmartLess. Hierin praatte de acteur met zijn Marvel-collega's Jason Bateman, Will Arnett en Sean Hayes, maar wilde vooral duidelijk maken geen comeback te willen maken. "Ik ben helemaal klaar met Marvel", reageerde hij op geruchten dat hij een cameo zou maken in de nieuwe Black Widow-film. Er is echter geen kwaad bloed tussen de acteur en de superheldenfranchise. 

Hugh Grant en Robert Downey Jr. sluiten vrede
Lees ook

Hugh Grant en Robert Downey Jr. sluiten vrede

Iron Man offerde zichzelf op in Avengers: Endgame omwille van de andere superhelden en dat is dan ook het definitieve einde voor het personage, vindt Robert. "Wat mij betreft zijn de wapens opgehangen en laten we het lekker zo", vertelde hij afgelopen januari aan het tv-programma Extra. "Ik heb het idee dat Marvel met nieuwe dingen bezig is en ze allemaal dingen proberen. Ik ben heel benieuwd wat er komen gaat." 

Avengers brak record na record, dus Robert stopt eigenlijk op het hoogtepunt van de franchise. In de video hieronder zie je alles over de meest recente film en waarom dit wellicht het einde kan zijn voor de hele filmreeks. 

Lees meer over
Robert Downey jr.MarvelFilm