A-QUASI MOEILIJK

Albert noemt Akwasi leugenachtig: 'Hij moet vervolgd worden'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAlbert noemt Akwasi leugenachtig: 'Hij moet vervolgd worden'
RTL

Albert Verlinde (59) is van mening dat Akwasi (32) moet worden vervolgd en veroordeeld. Albert zei vanochtend in 'Goedemorgen Nederland' dat Akwasi zich niet langer meer kan verschuilen achter smoesjes.

"Als Geert Wilders vervolgd wordt, dan is het bij Akwasi niet veel anders denk ik"

Woordkunstenaar Akwasi kwam op 1 juni in opspraak toen hij in een protest op de Dam een oproep deed om Zwarte Piet in zijn gezicht te trappen. Dit weekend doken er jarenoude tweets op waarin Akwasi een stapje verdergaat en oproept Zwarte Piet te doden.

Om die reden zou Albert het goed vinden als Akwasi wordt veroordeeld. "Hij is wel heel stellig in zijn uitspraken. Als dit er dan bij komt, dan is het gelijke monniken, gelijke kappen. Als Geert Wilders vervolgd wordt, dan is het bij Akwasi niet veel anders denk ik."

Akwasi over tweets doden Zwarte Piet: 'Herinner ik me niet'
Lees ook

Akwasi over tweets doden Zwarte Piet: 'Herinner ik me niet'

Albert verwijt Akwasi dan ook van leugenachtig gedrag. "Je mag best ergens voor of tegen zijn en je mag ook gepassioneerd zijn, maar je moet wel eerlijk zijn. Bij hem blijkt er elke keer toch nog meer te spelen dan hij zelf zegt."

Na zijn uitspraken op de Dam zei Akwasi dat het om beeldspraak ging. De tweets die dit weekend opdoken ontkende hij. Daarna gaf hij alsnog toe dat ze wél van hem waren. Albert is het zat. "Wees nou gewoon een keer eerlijk, zeg waar je voor staat en zeg ook dat je spijt hebt dat je in het verleden dingen geschreven hebt die heel heftig waren. Gisteren begon hij ook weer van: 'Nee, het is onzin!' Daarna bleek het wel waar te zijn."

Na de ophef die ontstond vanwege het protest op de Dam, schoof Akwasi aan in de talkshow van Beau van Erven Dorens om over zijn uitspraken te praten. Dat leverde volgens Rob Goossens een mooie discussie op. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Lees meer over
AkwasiAlbert Verlinde