stuur tikkie dan

Harry en Meghan betalen omstreden renovatiekosten terug

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesHarry en Meghan betalen omstreden renovatiekosten terug
RTL

Prins Harry (35) en Meghan Markle (39) kregen zo'n 3,2 miljoen dollar van de staat om Frogmore Cottage om te toveren tot hun persoonlijke paleisje. De Hertog en Hertogin van Sussex wonen er inmiddels al een tijdje niet meer, maar er was veel te doen om het feit dat de belastingbetaler moest opdraaien voor de kosten van de renovatie. Inmiddels heeft het stel het bedrag tot op de cent teruggestort.

"Er is door de Hertog van Sussex een bijdrage overgemaakt naar de soevereine beurs"

Het Britse onderkomen van prins Harry en Meghan werd verbouwd voor ruim 2,4 miljoen pond. De renovatie vormde de start van hun tijd als getrouwd stel en gloednieuwe ouders in het Verenigd Koninkrijk, maar stuitte op veel kritiek. De belastingbetalers draaiden namelijk op voor de kosten van het vernieuwde pand. Kort daarna vertrok het stel zelfs naar de Verenigde Staten. Maar mét een Netflix-deal onder de arm hebben prins Harry en Meghan het openstaande bedrag inmiddels terugbetaald. 

'Buren van Harry en Meghan zijn paparazzi helemaal zat'
Lees ook

'Buren van Harry en Meghan zijn paparazzi helemaal zat'

"Er is door de Hertog van Sussex een bijdrage overgemaakt naar de soevereine beurs", laat een woordvoerder voor prins Harry weten aan de Britse krant The Guardian. "Deze bijdrage dekt de volledige renovatiekosten van Frogmore Cottage, een landgoed van Hare Majesteit de Koningin, en zal het onderkomen van prins Harry en Meghan blijven als ze in het Verenigd Koninkrijk zijn." Die 'soevereine beurs' is waar alle onkosten die worden gemaakt door het Britse koningshuis uit worden betaald. 

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleGeld