masker afzetten

Carlo licht tipje van de sluier op over The Masked Singer 2

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William RuttenCarlo licht tipje van de sluier op over The Masked Singer 2
RTL

Bijna 2 miljoen kijkers zagen vorig jaar hoe de Robot, waarin zangeres Tania Kross (44) bleek te zitten, het eerste seizoen van 'The Masked Singer' won. De populaire show keert deze maand terug op de buis en volgens Carlo Boszhard (51) wordt het 'nog indrukwekkender'.

"Voor mij voelt het alsof ik thuis met mijn beste vrienden een spelletje doe"

Dat vertelt de presentator in gesprek met Televizier. "Toen we begonnen, dachten mijn mede-panelleden Gerard Joling, Loretta Schrijver, Buddy Vedder en ik: dit kan de grootste flop ooit worden. Moeten we naar een zingende neushoorn gaan kijken?", lacht hij. "Zelfs John de Mol was sceptisch in DWDD, maar wat bleek: het publiek omarmde het programma. Op straat werd ik er continu over aangesproken."

Deze kandidaten maken beestenboel The Masked Singer compleet
Lees ook

Deze kandidaten maken beestenboel The Masked Singer compleet

Volgens Carlo is de kracht van het programma dat het meespeelgehalte hoog is. "De kijker thuis op de bank vraagt zich meteen af: wie zit er in dat pak?", legt hij uit. "De chemie is perfect: Ruben (Nicolai, de presentator, red.) die de sfeer neerzet, Loretta als ster van de show, Gerard met zijn flair en jonge hond Buddy die namen noemt waar wij niet opkomen. Het puzzeltje valt precies in elkaar."

Twitter ontplofte na de eerste aflevering afgelopen seizoen. Niet alleen vanwege de deelnemers, maar ook dankzij Loretta. "Zij is heel onbevangen. Ze luistert, kijkt, verwondert zich en wil niet eens weten wie er in dat pak zit", spreekt Carlo vol lof over zijn collega. "Voor mij voelt het alsof ik thuis met mijn beste vrienden een spelletje doe."

Vanwege het coronavirus ziet dit seizoen er wel iets anders uit. Zo vinden de opnames plaats met minder publiek en worden alle crewleden getest. Carlo: "Over de kandidaten maak ik me geen zorgen: met zo’n pak aan en masker op zijn die zo veilig als wat.” 

Dit seizoen nemen wederom vijftien onherkenbare BN'ers het zingend tegen elkaar op. Ze spelen verkleed de rol van Aap, Astronaut, Lama, Vos, Yeti, Panter, Koning, Kameleon, Skelet, Vlinder, Vuurvogel, Zebra, Neptunus, Muis en Dinosaurus. Bekijk hieronder vast de eerste beelden:

The Masked Singer zie je vanaf vrijdag 25 september om 20:00 bij RTL 4.

Lees meer over
Carlo BoszhardThe Masked Singer