vroom vroom

Johan Derksen neemt het op voor Famke Louise na afgang Jinek

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohan Derksen neemt het op voor Famke Louise na afgang Jinek
RTL

Het was me het weekje wel voor de 21-jarige Famke Louise. De zangeres zat eerder deze week aan tafel bij 'Jinek' vanwege de omstreden #ikdoenietmeermee-actie. Onverantwoord vindt Johan Derksen (71).

"Je hebt als programma een bepaalde verantwoordelijkheid"

Dat niemand haar tegengehouden heeft vindt Johan onbegrijpelijk. "Je hebt als programma een bepaalde verantwoordelijkheid", stelt hij in Veronica Inside. "Dat meisje is gebeld, er is overleg mee geweest, ze hebben nog een voorgesprek gehad en ze wisten dat het meisje ging zitten oplezen van een blaadje (…) Dan moet ook het programma zeggen: we laten het meisje niet zo voor lul staan."

Zó zag de horrorweek van Famke Louise eruit
Lees ook

Zó zag de horrorweek van Famke Louise eruit

Een dag na haar optreden bij Jinek liet Famke overigens weten tóch niet langer achter haar uitspraken te staan. In een bericht op Instagram bood de influencer haar excuses aan en schreef ze dat ze zich in het vervolg beter wil laten informeren door experts. Omdat ze vorige week - bleek dinsdagavond - ook had gebroken met haar managementbureau SPEC, zat Famke naar eigen zeggen niet lekker in haar vel. 'Al met al, niet mijn beste dag. Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken', aldus Famke.

Lees meer over
Famke LouiseJohan Derksen