5 in de klok

Heftig pestverleden achtervolgt Catherine Keyl nog altijd

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Rooijakkers Over De Vloer Heftig pestverleden achtervolgt Catherine Keyl nog altijd
RTL

Ze is zonder twijfel één van de bekendste tv-vrouwen van ons land: Catherine Keyl. Ze verdween even van de beeldbuis, maar op haar 73e is Catherine weer helemaal terug. In 'Rooijakkers Over De Vloer' blikt de presentatrice terug op haar indrukwekkende carrière en daarbij ontwijkt ze de soms hartverscheurende details niet.

"Misschien heb ik daarom wel zo’n duidelijke mening"

In 1971 begon Catherine in de journalistiek met het programma Hier en nu, later vertrok ze naar een ander actualiteitenprogramma: Televizier. Eind jaren 80 maakte ze de overstap naar de commerciële tv. Eerst met de Véronique Ontbijtshow, daarna volgde faam bij RTL4 met De 5 Uur Show en haar eigen talkshow: Catherine. Ondanks al dat succes blijft de grande dame van de Nederlandse televisie onzeker, en dat heeft alles te maken met haar verleden. 

In Rooijakkers Over De Vloer vertelt Catherine eerlijk dat ze het, hoewel ze zelf altijd haar ongezouten mening klaar heeft staan, lastig vindt als iemand kritiek op háár heeft. "Ik ben vroeger heel veel gepest en dat is dan een soort overblijfsel", legt ze uit. "Dat je denkt: ze hebben een hekel aan me en ik stel niets voor. (...) Misschien heb ik daarom wel zo’n duidelijke mening. Dat ik denk: dan horen ze me tenminste."

Catherine Keyl vindt alle media-aandacht 'een beetje gênant'
Lees ook

Catherine Keyl vindt alle media-aandacht 'een beetje gênant'

En gehoord, dat wordt ze zeker. Zo steekt Catherine in het programma haar mening over talkshow Op1 niet onder stoelen of banken. "Het is wel het programma van de gemiste kansen", zegt ze. "Het is zo braaf en nooit iemand die eens uit zijn slof schiet." De 73-jarige heeft wel een idee om het spannender te maken: laat haar de boel maar presenteren!

Zelf was Catherine ook jarenlang elke dag op televisie met de De 5 Uur Show, iets waar ze in eerste instantie niet echt blij mee was. "Ik móést, er was geen andere keus en de hypotheek moest worden betaald." Ook haar ex-collega's hadden moeite met haar vertrek en noemden haar zelfs een vuile NSB'er toen ze naar de commerciële vertrok. "Maar het mooiste vond ik nog wel dat toen ik twee jaar bij RTL werkte, diezelfde collega’s vroegen of ik niet voor een baantje kon zorgen."

Catherine bespreekt in de show ook haar liefdesleven. "Ik moet gewoon leren om alleen te zijn", vertelt ze openhartig aan Art. "En dat vind ik gewoon niet makkelijk. Ik vind het heel belangrijk om een man naast me te hebben, die denken heel anders dan vrouwen." Wat Catherine zoekt in een man zie je in onderstaande video.

Rooijakkers Over De Vloer is elke donderdag om 21.30 uur te zien bij RTL 4. Of kijk alvast vooruit bij Videoland.

Lees meer over
Catherine KeylArt Rooijakkers