a life on our planet

David Attenborough beantwoordt natuurvragen van de sterren

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDavid Attenborough beantwoordt natuurvragen van de sterren
RTL

In een nieuwe video van Netflix beantwoordt sir David Attenborough (94) vragen over de natuur gesteld door sterren. De video werd gemaakt naar aanleiding van Attenboroughs nieuwe film: 'A Life on Our Planet'. Onder anderen David Beckham, Billie Eilish en Judi Dench stellen vragen aan de bioloog en televisiemaker.

"De tijd is gekomen dat we niet alleen maar aan onze eigen problemen kunnen denken. We moeten ook aan anderen denken, die afhankelijk zijn van wat wij doen"

Zo vraagt Beckham hem wat hij kinderen zou willen vertellen over de toekomst van de wereld. "Let een beetje op de wereld. Zorg voor de dieren die je ziet, verspil geen dingen", begint de 94-jarige Attenborough. "Verspil geen eten, geen elektriciteit. Let op de wereld. Het is het meest dierbare dat we hebben, en we zijn er allemaal onderdeel van."

Ook de kinderen van William en Kate krijgen de kans om op hun beurt een vraag te stellen aan hun held.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

David Attenborough verrast prins George met cadeautje
Lees ook

David Attenborough verrast prins George met cadeautje

In de video, die zo'n zestien minuten duurt, stellen ook onder anderen Sex Education-acteur Asa Butterfield en Game of Thrones-actrice Maisie Williams hun vraag. Alle vragenstellers zijn op een bepaalde manier geïnspireerd door de filmmaker en zijn liefde voor de natuur.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Attenborough sluit de video af met een laatste boodschap voor de kijkers. "De tijd is gekomen dat we niet alleen maar aan onze eigen problemen kunnen denken. We moeten ook aan anderen denken, die afhankelijk zijn van wat wij doen."

Lees meer over
David Attenborough