Paleis van jou, paleis van mij

Huwelijkscrisis voor Frank en Rogier: 'Hebben turbulente relatie'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHuwelijkscrisis voor Frank en Rogier: 'Hebben turbulente relatie'
RTL

Frank Jansen (74) en Rogier Smit (46) zijn al jaren bezig met het opknappen van andermans levens, en nu lijkt het erop dat de twee zelf flink in de problemen zitten. Het stel is al meer dan 19 jaar samen, maar de bom lijkt nu echt te zijn gebarsten, zo schrijft weekblad 'Privé'.

"Het is nog eerder waar de familie Flodder woont en maar dik en deftig blijven doen"

Frank laat aan RTL Boulevard weten dat de twee inderdaad tijdelijk ergens anders verblijven: "Het is bekend dat wij een bijzondere en soms turbulente relatie hebben, elk huwelijk heeft zijn ups en downs. Wij zijn al bijna 20 jaar samen en hebben regelmatig geplande rustmomenten apart van elkaar, zoals nu ook. Zo ben ik nu op een geplande vakantie in mijn heerlijke huis in Zuid Frankrijk na een intensieve opnameperiode voor ons televisieprogramma. Ook Rogier kan zo even tijd voor zichzelf nemen."

Aangrijpend verhaal in Frank en Rogier raakt kijkers
Lees ook

Aangrijpend verhaal in Frank en Rogier raakt kijkers

Volgens het weekblad zijn de twee RTL-sterren flink aan het moddergooien naar elkaar. "Rogier is naast zijn schoenen gaan lopen en daarmee maakt hij zich zeker niet geliefd bij de mensen om mij heen. Rogiers houding in ons nieuwe programma wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen", zo zou Frank hebben gezegd. Het zou zelfs zo erg zijn dat de regisseur van Frank & Rogier Checken In zelfs moest ingrijpen tijdens de opnames. "Ook zij vond dat hij moest inbinden."

Rogier zou op zijn beurt weer flink hebben uitgehaald naar zijn levenspartner: "Iedereen die zegt dat ik een golddigger ben en op Frank zijn geld ben gevallen, komt van een koude kermis terug. (…) De heer Jansen koopt wel op afbetaling de duurste Range Rover en hij mag dan wel panden hebben, maar die zien er zo uit." Ook de panden van Frank zouden 'zo lek als een mandje zijn': "Het is nog eerder waar de familie Flodder woont en maar dik en deftig blijven doen.'

De ruzie is inmiddels zo hoog opgelopen dat ze momenteel zelfs apart van elkaar wonen. Frank zou zijn spullen hebben gepakt en in huis in Zuid-Frankrijk verblijven, terwijl Rogier in Den Haag is gebleven. 

Het stel heeft onlangs nog een driejarig contract getekend bij RTL. Frank zegt zelf dat ze hoe dan ook aan hun contractuele verplichten zullen moeten voldoen. De zender laat aan RTL Boulevard weten dat deze crisis geen gevolgen heeft voor hun werkzaamheden bij RTL: "Wij hebben nieuwe programma's met Frank en Rogier in voorbereiding."

Dat Frank en Rogier flink aan elkaar gewaagd zijn, blijkt wel uit Frank & Rogier Checken In. Daar katten de twee elkaar geregeld af, zoals je hieronder kunt zien.

Lees meer over
Frank en Rogier