knikkende knietjes

Patricia dankbaar voor steun Henkjan Smits na relatiecrisis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPatricia dankbaar voor steun Henkjan Smits na relatiecrisis
RTL

Jarenlang deelden Patricia Paay (71) en Adam Curry (56) lief en leed, totdat hij haar aan de kant schoof en een relatie met fotografe Micky Hoogendijk (50) aanging. Hoewel een liefdesbreuk al pijn doet, kon de timing niet slechter: Patries moest vlak nadat ze het nieuws hoorde 'gewoon' jureren in 'Holland's Got Talent'. In gesprek met 'Veronica Magazine' blikt ze terug op die uitzending.

"Mijn knieën bibberden helemaal"

"Ik zag ontzettend op tegen die uitzending", vertelt Patricia over die bewuste avond. "Toen ik die studio binnenkwam, was iedereen ontzettend lief voor me. Ze zouden me mooi aankleden en opmaken, zodat ik als een trotse vrouw van die showtrap naar beneden kon lopen. Nou, gelukkig hield mede-jurylid Henkjan Smits me goed vast, want mijn knieën bibberden helemaal."

Patricia Paay heeft nog altijd 'veel lol' met 32-jarige lover
Lees ook

Patricia Paay heeft nog altijd 'veel lol' met 32-jarige lover

Tot overmaat van ramp bracht Adam vlak voor de uitzending een persbericht naar buiten, waardoor iedereen - inclusief het publiek - wist van de breuk. "Op het moment dat ik de eerste trede nam, stond het publiek op voor een waanzinnig applaus. Had ik totaal niet aan zien komen", blikt Patricia terug.

Het werd vanzelfsprekend een emotionele avond voor de diva. Hoewel het haar lukte om haar tranen in te houden na het applaus, hield ze het niet meer toen een familie een klassiek stuk zong. "Ja joh… Ik kon niet eens meer kletsen daarna. Die warmte van het publiek heeft toen echt geholpen."

Ook dit jaar was het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de diva. Zo raakte ze verwikkeld in een rechtszaak vanwege het verspreiden van een seksfilmpje van haar door twee mannen. Hieronder hoor je er meer over.

Lees meer over
Patricia PaayAdam Curry