oepsie

Gert Verhulst tegen vrouw: 'Huwelijksaanzoek was misverstand'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLGert Verhulst tegen vrouw: 'Huwelijksaanzoek was misverstand'
RTL

Art Rooijakkers (44) gaat in 'Rooijakkers over de Vloer' de grens over om een dagje door te brengen in de gigantische villa van Gert Verhulst (52). Hij woont daar samen met zijn grote liefde Ellen Callebaut (43). Het koppel vertelt openhartig over het 'romantische' aanzoek van Gert destijds.

"Het was eigenlijk geen echt aanzoek, maar dat werd helemaal verkeerd geïnterpreteerd"

Wanneer Art de villa betreedt, merkt hij meteen op hoe groot het huis is. "900 vierkante meter", zegt Gert. "Maar ik ben ook groot, dus ik heb graag veel plek." Gert heeft nogal wat veelbesproken relaties gehad en viel als een blok voor zangeressen Josje en Karin van K3. Inmiddels is hij helemaal thuis bij zijn liefde Ellen en daarom stapten ze na elf jaar in het huwelijksbootje. Maar of dat zo gepland was? "Waarom zijn we eigenlijk getrouwd?" vraagt hij zich hardop af. Ellen frist zijn geheugen op: "Omdat jij dat dat wilde."

Gert Verhulst wil zich laten opzetten na zijn dood
Lees ook

Gert Verhulst wil zich laten opzetten na zijn dood

Uiteindelijk komt de aap uit de mouw en blijkt Gert 'heel zat' te zijn geweest toen het aanzoek plaatsvond. "Het werd helemaal verkeerd geïnterpreteerd eigenlijk", zegt Gert. "Ik zei alleen maar: 'Als we nu eens zouden trouwen. (...) En ineens begon het hele gezelschap te zeggen: 'Wauw, een huwelijksaanzoek.' Ik was helemaal verrast. Het was niet de bedoeling om het op dat moment te doen." Gelukkig was het volgens zijn vrouw Ellen wel een heel mooie dag. 

Door zijn drukke carrière was hij niet veel thuis voor de kinderen. "De opvoeding is gebeurd door hun moeder, dat moet ik eerlijk zeggen. Als je dan thuiskomt heb je geen zin in kinderen die beginnen te zeuren. Dat wil je 'quality time' en doe je allemaal foute dingen. Cadeautjes geven." Hij vindt dat zijn kinderen 'vroeger veel te braaf waren, nog altijd trouwens'. "Zeker Viktor komt alles vertellen. Ik wil dat allemaal niet weten." Art vraagt zich dan ook meteen af of zijn zoon ook zijn nachtelijke avontuurtjes deelt met zijn vader: "Dat zou kunnen."

Aangezien Viktor blijkbaar zo'n open boek is, waagt Art ook meteen zijn kans. Hij vraagt de Love Island-presentator naar zijn liefdesleven: "[Dat] staat momenteel op een laag pitje. Ik ben al twee jaar alleen ondertussen en dat is soms wel eenzaam."

Gerts dochter Marie deelt de mening van haar vader: hij was 'niet echt met hun bezig', laat zij weten. "Hij nam ons mee naar zijn werk. Dan stond hij op het podium en keek ik. Wij mochten wel altijd alles." Het heeft ook positieve kanten, want twintig jaar later is het dochter Marie die zelf op het podium staat als het nieuwe baasje van Samson. "Toen hij het aan me vroeg dacht ik dat het een grapje was, want we hadden al een glaasje teveel gedronken. Maar ik was heel vereerd. En als iemand anders buiten de familie het baasje was geweest, dan was ik wel verdrietig geweest denk ik."

Grote villa of niet, Gert had het niet altijd zo breed. "Ik had als kind een trui en een broek. Ik wist niet beter. We hadden niks, maar ik heb me altijd heel rijk gevoeld. Ik zeg nu vaak tegen mijn kinderen: 'Wat we nu doen, is niet normaal.'"

Het cv van de presentator bestaat uit veel meer dan Samson en Gert. Hij wordt zelfs de Vlaamse John de Mol genoemd en staat aan het roer van kinderimperium Studio 100, waar series gemaakt worden als Maya de Bij, Bumba en Mega Mindy.

Rooijakkers Over de Vloer is elke donderdagavond te zien op RTL 4 en te bekijken bij Videoland.

Lees meer over
Art RooijakkersGert Verhulst