Stennis met Dennis

Dennis Schouten over Famke Louise bij Jinek: 'Het was zielig'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP/RTL BoulevardDennis Schouten over Famke Louise bij Jinek: 'Het was zielig'
RTL

Dennis Schouten (25) blikt in de 'Effe Relativeren'-podcast van Kaj Gorgels (30) terug op het debacle rondom Famke Louise (21). De PowNed-verslaggever confronteerde Famke onlangs na haar #ikdoenietmeermee-post op Instagram. Die avond was ze te gast bij 'Jinek' en daar vindt Dennis wel wat van.

"Ze was alweer vergeten waar ze die avond zou zitten, een slechte voorbereiding"

In de podcast komt de aanvaring tussen Dennis en Famke aan bod. Dennis vraagt aan Kaj of hij plaats zou nemen bij Jinek als ze hem gevraagd hadden. "Dan had ik er willen zitten met iemand naast me die autoriteit uitstraalt en er écht iets over kan zeggen", vertelt Kaj. Hij vraagt zich ook af waarom kijkers maar iets van hem zouden aannemen: "Ik ken mijn plek wel." Volgens Dennis is het heel simpel: "Die mensen hebben bereik. Spanning, sensatie, dus zet je ze daar neer."

PowNed-reporter Dennis Schouten heeft medelijden met Famke Louise
Lees ook

PowNed-reporter Dennis Schouten heeft medelijden met Famke Louise

Dennis haalt ook het moment aan dat hij Famke confronteerde op straat en zij zijn microfoon uit zijn handen sloeg. "Ik zag toevallig waar ze was op haar Instagram. Ik dacht: we gaan even kijken. En toen kwam ze en vroeg ik haar verhaal. Ik wist toen nog niet dat ze bij Jinek zou zitten." 

Famke had tijdens deze 'confrontatie' wel aangegeven dat ze die avond 'ergens zou zitten en met antwoorden zou komen'. "Ze was alweer vergeten waar, dus dat was een slechte voorbereiding", vervolgt Dennis.

"Toen dacht ik al: ongelooflijk dat je dat gaat doen. Ik denk dat ze dat zelf nu ook wel weet. Ik heb er ook wel medelijden mee, hoor. (…) Het was nog pijnlijker omdat Eva Jinek nog kritischer had kunnen zijn, maar dat gebeurde niet", vertelt Dennis.

"Op een gegeven moment had ik het gevoel alsof ze het tegen iemand met een beperking had. Het was zielig, écht gênant", besluit Dennis zijn verhaal.

Het gehele gesprek met Dennis Schouten is hier te bekijken. Aan RTL Boulevard vertelde Femke dat ze een flinke mentale klap kreeg na haar optreden in Jinek. Dat zie je hieronder.

Lees meer over
Dennis SchoutenFamke Louise