They see me Joling

Gerard Joling verongelijkt over lof voor Anouk na songfestival-succes

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGerard Joling verongelijkt over lof voor Anouk na songfestival-succes
RTL

Het Eurovisie-podium is geen onbekend terrein voor Gerard Joling. De 60-jarige zanger heeft in een ver verleden al eens deelgenomen aan het liedjesfestijn, en daar zou prima een vervolg op kunnen komen. In de nieuwste 'Veronica Magazine' vertelt de zanger dat hij niks uitsluit, mits er een goed liedje voor hem is.

"Tegen mij werd nog net niet aangepiest"

Gerard schitterde in 1988 op het Eurovisiesongfestival. Hij vertolkte het nummer 'Shangri-la' en wist het daarmee tot de negende plek te schoppen. Oorspronkelijk zou Geer ook in 2009 meedoen aan het songfestival, samen met De Toppers. Maar door contractuele verplichtingen en de zoveelste ruzie met Gordon, ging dit niet door. Jeroen van der Boom ging in zijn plaats.

Toch kijkt Gerard met veel plezier aan zijn allereerste deelname: “Het leukste van mijn deelname vond ik de voorbereiding. Mocht ik zes nummers met het Metropole Orkest spelen, waarna het publiek kon bepalen met welk nummer ik uiteindelijk zou meedoen. Geweldig."

Gerard Joling nieuwe coach The Voice Senior: 'Makkelijker zonder Gordon'
Lees ook

Gerard Joling nieuwe coach The Voice Senior: 'Makkelijker zonder Gordon'

De presentator is niet erg te spreken over hoe de kandidaten tegenwoordig worden geselecteerd. "Gaat vaak goed, maar er zitten ook desastreuze keuzes bij. En ik weet nog goed dat Anouk een aantal jaar terug negende werd. Nou, die had het songfestival in Nederland op de kaart gezet, werd er gezegd. Ik eindigde op dezelfde plek, maar tegen mij werd nog net niet aangepiest."

Mocht er voor Gerard een goed liedje voorbijkomen, dan staat niks een nieuwe deelname in de weg. "Stap ik zo die bühne op. Maar ik denk dat er heel veel mensen zouden willen én dat we ongelooflijk veel talent hebben. Kijk naar Beste Zangers of The Voice. Daar zitten zoveel goede mensen bij, ik denk niet dat ze op mij zitten te wachten."

Mocht Gerard ooit weer meedoen, dan moet er wel een ruimte in zijn agenda worden gemaakt. Momenteel is de presentator niet van de buis te slaan. Zo was hij niet alleen te zien in The Voice Senior, maar zit hij ook in het panel van The Masked Singer

Lees meer over
Gerard JolingEurovisiesongfestival