jetzt geht Hengelos

Familie Meiland stuntelt en klaagt in Nederland rustig verder

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS/Chateau Meiland 22-10-2020Familie Meiland stuntelt en klaagt in Nederland rustig verder
RTL

De verhuiswagen is gevuld en de deur van het kasteel is achter ze dichtgetrokken. Kijkers van 'Chateau Meiland' zagen vanavond hoe de Meilandjes eindelijk terugkeerden naar Nederland. Wie denkt dat ze in hun natuurlijke habitat soepeler door het leven manoeuvreren, heeft het mis.

De familie wil in alle vroegte vertrekken, maar Erica heeft nog een hele to do-lijst voordat ze terug kunnen naar Nederland. Zo moeten de hondjes nog naar binnen en de ramen nog dicht. Maxime en Martien zitten ondertussen al tijden klaar in de auto, tot grote ergernis van Erica.

Kijkers uiten kritiek na Op1-optreden Martien Meiland
Lees ook

Kijkers uiten kritiek na Op1-optreden Martien Meiland

De familie vermaakt zich wel tijdens de lange autorit: ze bedenken hardop wat ze als eerste willen eten. Van een frikadel speciaal tot een satéstokje, ze hebben een boel delicatessen moeten missen.

Niet veel later worden ze warm onthaald in eigen land, in de vorm van een bekeuring. Waar ze 50 kilometer per uur mocht rijden, reed snelheidsduivel Erica namelijk 90.

Wie dacht dat de Meilandjes alleen in Frankrijk de nodige portie pech hadden, komt bedrogen uit. Eenmaal in Hengelo past de vrachtwagen niet op het terrein en kunnen de locals de gilletjes van Martien tot in de verte horen.

Uiteindelijk zijn alle vrachtwagens geleegd en kan de familie beginnen aan een écht Nederlands kostje: een portie Chinees. Daarbij blijkt dat Martien nog even moet wennen aan het feit dat ze weer in Nederland wonen, want het bestellen gaat gepaard met de nodige Franse termen.

Martien heeft tussen het verhuizen door ook nog meegewerkt aan een zeer onthullend boek over zijn leven. Hieronder zie je er alles over.

Lees meer over
Martien MeilandMaxime Meiland