droomvlucht

Stel Kopen Zonder Kijken krijgt na rollercoaster alsnog droomhuis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Kopen Zonder KijkenStel Kopen Zonder Kijken krijgt na rollercoaster alsnog droomhuis
RTL

Roy (25) en Deveny (24) zijn drie jaar samen en toe aan de volgende stap in hun relatie: een eigen huis. Het stel woont nu nog bij hun ouders, maar met een kleine op komst willen ze zo snel mogelijk een plek voor zichzelf. Met een budget van 210.000 euro is dat alleen nog niet zo makkelijk...

"Dit is een moment dat je er graag voor haar wil zijn en niet zelf met klachten wil zitten"

Als de aanstaande ouders nu bij elkaar willen zijn, moeten ze eerst zo'n 45 kilometer overbruggen. En dat kan natuurlijk niet met een baby. Roy en Deveny zoeken dan ook al een tijdje naar hun droomhuis, maar de huidige huizenmarkt maakt het hen niet makkelijk. 

Daarnaast komt er ook nog eens bij dat ze niet weten wáár hun paleisje precies moet staan. Roy zou hun aanstaande woning het liefst zien staan in Den Bosch, terwijl Deveny liever bij haar familie in Oosterhout wil blijven.  

Team Kopen Zonder Kijken gaat juist voor 'de lelijke eendjes'
Lees ook

Team Kopen Zonder Kijken gaat juist voor 'de lelijke eendjes'

Ook over de keuze tussen een huis en een appartement worden ze het maar niet eens. Hoog tijd dat Martijn Krabbé en zijn team in actie komen. Al vinden Roy en Deveny het best spannend om al hun geld zomaar uit handen te geven. Vooral Deveny heeft er slapeloze nachten van. "Dat zij een huis voor ons gaan kopen en wij geen idee hebben wat het uiteindelijk gaat worden, waar we komen te wonen en hoe het eruit zal zien: alles gaan we uit handen geven en dat is wel een heel gek idee", vertelt ze gespannen voor de camera.

Ook Bob en Alex vinden het spannend, want met een budget van 210.000 staan ze voor een flinke uitdaging. Maar gelukkig zijn er genoeg vrienden en familie van Roy en Deveny die hun handen graag uit de mouwen steken. 

Na drie maanden vindt makelaar Alex een huis dat grotendeels aan hun wensen voldoet. Hij moet iets overbieden, maar er blijft nog wat over voor Bob om mee te spelen. Precies op tijd, want Roy en Deveny zitten niet stil. Niet alleen de babybuik van Deveny is de afgelopen maanden flink gegroeid, ook hun liefde voor elkaar. En daarom besluiten ze nog snel te trouwen voordat hun droomhuisje af is. 

Als ze hun aankoop voor het eerst bewonderen valt het ze niet tegen. Vooral Roy is erg enthousiast. "Wat leuk", roept hij dan ook terwijl hij door het huis loopt. Hoewel het nog niet helemaal naar hun smaak is... "Het ruikt ook oud", blijven ze positief. "Als we nog een paar centen over hebben dan kan het in ieder geval nog in de kluis", grappen ze.

Een paar dagen later zijn ze minder vrolijk. Roy heeft namelijk voor de derde keer in zeer korte tijd een klaplong gehad en moet daarom naar het ziekenhuis, waar ze zijn long hebben 'geplakt'. Een tijdje gaat het goed, maar na een aantal weken gaat het wéér mis en daarom moet hij onder het mes. "Dit is een moment dat je er graag voor haar wil zijn en niet zelf met klachten wil zitten", vertelt hij verslagen.

Hoewel het koppel een aantal tegenslagen krijgt te verwerken, werkt het team van Kopen Zonder Kijken hard door. En al dat harde werken werpt zijn vruchten af. Ondanks het magere budget is alles aangepakt: een nieuwe keuken, compleet verbouwde badkamer, nieuwe vloer, aan alles is gedacht. En dat hadden Roy en Deveny in hun stoutste dromen niet durven dromen.

Kopen Zonder Kijken is elke maandag om 20.31 uur te zien bij RTL 4 of kijk alvast vooruit bij Videoland.

Lees meer over
Martijn Krabbé