eeuwig zonde

Katja Schuurman herdenkt Theo van Gogh met liefdevol bericht

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKatja Schuurman herdenkt Theo van Gogh met liefdevol bericht
RTL

Het is vandaag precies 16 jaar geleden dat Theo van Gogh in Amsterdam op koelbloedige wijze werd vermoord. Katja Schuurman (45) is één van de Nederlanders die vandaag stilstaat bij zijn sterfdag. Op social media deelt ze een foto van hen samen.

"Eeuwig zonde is het"

Zo'n drie maanden voor de fatale dag was Katja samen met Theo. Hun moment samen is vastgelegd op de gevoelige plaat. Wat Katja toen niet wist, is dat dit het laatste beeld is dat ze met Theo zou maken voor zijn overlijden. Ze noemt het eeuwig zonde dat de regisseur niet meer onder ons is.

'Eeuwig zonde is het... Liefde! In godsnaam. In Gods naam zou er niks anders gepredikt, uitgedragen en geleefd moeten worden. Liefde. Want wat is God als het geen liefde is?' vraagt ze zich hardop af.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Katja Schuurman trekt zich niets aan van moedermaffia
Lees ook

Katja Schuurman trekt zich niets aan van moedermaffia

Op 2 november 2004 werd Theo van Gogh in de Lineausstraat vermoord door moslimextremist Mohammed Bouyeri. Hij zit een levenslange gevangenisstraf uit voor de moord. Theo kwam tijdens zijn werkende leven regelmatig in opspraak door zijn vaak provocerende films, columns, boeken en uitspraken in de media, wat leidde tot boze reacties. 

Zo maakte hij samen met voormalig VVD-kamerlid Ayaan Hirsi Ali de korte film Submission. In de film waren vier mishandelde moslimvrouwen te zien waarbij met messen Arabische teksten in hun lichaam gekalligrafeerd stonden. Hiermee legden ze naar eigen zeggen de 'wreedheid van de islam' bloot. Hirsi Ali moest hierna onderduiken door de dreigementen aan haar adres. 

Katja Schuurman krijgt gelukkig zelf liefde genoeg van haar Freek en onlangs is ze bevallen van hun dochtertje Coco Loulou.

Lees meer over
Katja SchuurmanTheo Van Gogh