THUISBLIJVERS

De Vrienden van Amstel LIVE! 2021 gaat niet door

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDe Vrienden van Amstel LIVE! 2021 gaat niet door
RTL

Slecht nieuws voor alle mensen die in januari volgend jaar naar De Vrienden van Amstel LIVE! dachten te gaan. Het feest gaat namelijk niet door. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. Vanwege de aanhoudende maatregelen omtrent het coronavirus wordt het evenement verplaatst naar januari 2022.

"Het is niet verstandig om bijna 150.000 bezoekers bij elkaar te brengen"

Het is voor het eerst sinds 1998 dat de grootste kroeg van Nederland gesloten blijft. "Het is niet verstandig om bijna 150.000 bezoekers bij elkaar te brengen in de grootste kroeg van Nederland. De gezondheid van bezoekers, artiesten en iedereen voor- en achter de schermen is altijd het allerbelangrijkst. Na 22 jaar De Vrienden van Amstel LIVE! is dit natuurlijk een ontzettend moeilijk besluit, maar helaas in deze omstandigheden onvermijdelijk", laat de organisatie vandaag in een statement weten.

Nick & Simon kunnen niet wachten op Vrienden van Amstel LIVE
Lees ook

Nick & Simon kunnen niet wachten op Vrienden van Amstel LIVE

Toch is er nog een klein beetje goed nieuws voor de mensen die al een kaartje hadden. "We weten dat het voor veel mensen lastig is om aan kaarten voor De Vrienden van Amstel LIVE! te komen. We verschuiven daarom alle avonden door naar 2022. De kaarten blijven dus geldig en als bezoekers liever hun geld terug willen dan is dat ook geen probleem", vertelt de organisatie.

Dus dat betekent dat mensen die een kaartje hebben voor dit jaar, volgend jaar gewoon kunnen genieten van Nick & Simon, Kraantje Pappie, Typhoon, Thomas Acda, Suzan & Freek, Maan, Snelle, Guus Meeuwis en nog vele anderen.

De Vrienden van Amstel LIVE! wordt in 2022 georganiseerd op 13, 14, 15, 16, 17, 19, 20, 21 en 22 januari 2022. Kaartkopers ontvangen per mail meer informatie over de nieuwe datum. De kaarten die vrij komen zullen later opnieuw in de verkoop gaan.

Dit jaar nog waren Nick en Simon de gastheren bij De Vrienden van Amstel LIVE! en aan RTL Boulevard vertelde Nick dat ze best wel nerveus waren voor deze klus. Het interview is te zien in de video hieronder.