Het Blijft Toch Je Moeder

Patty Brard openhartig over verzoening met dochter Priscilla

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPatty Brard openhartig over verzoening met dochter Priscilla
RTL

De afgelopen jaren maakte Patty Brard (65) er geen geheim van dat ze haar enige kind onwijs miste. Moeder en dochter hadden elf jaar geen contact, maar zo'n twee maanden geleden kon Patty haar dochter Priscilla eindelijk weer in de armen sluiten. De presentatrice blikt terug op die hereniging in het 'AD'.

"Ze is een volwassen vrouw, maar soms zie ik haar nog steeds als mijn kleine meissie"

Het drama begint zo'n 30 jaar geleden als Patty door een faillissement een miljoenenschuld krijgt. Ze grijpt alle kansen om het hoofd boven water te houden, maar dat komt de relatie met haar dochter duur te staan. Een gemeenschappelijke vriend brengt hen dit najaar weer samen, een droom die uitkomt voor de voormalig zangeres van Luv'. "We zouden het langzaamaan doen. Met babystapjes, maar zij gaat met zevenmijlslaarzen", zegt Patty over hun hernieuwde band.

Patty Brard zou gastric bypass aan niemand aanraden
Lees ook

Patty Brard zou gastric bypass aan niemand aanraden

"Ik probeer de tijd in te halen", vervolgt ze. "Ontzettend lief voor haar te zijn. Wat zij ook voor mij is. Vanmorgen kreeg ik nog drie appjes. 'Ik hou van jou, mama' met een hartje. Dat is wat beklijft: dat je het je eigen dierbaren gezellig moet maken."

Dat de twee niet alleen contact via de telefoon hebben bleek afgelopen vrijdag weer, toen Patty en Priscilla de dag samen doorbrachten. "Vraagt ze of ze mag blijven eten. Natuurlijk mag dat. Ik maak alles. Ze is een volwassen vrouw, maar soms zie ik haar nog steeds als mijn kleine meissie. Omdat ik haar zo lang niet heb gezien. Speurt in mijn kledingkast, komt ze bij me liggen als ik met dat been zit. Ik kan mijn geluk niet op", aldus de trotste moeder.

Speciaal voor haar dochter bracht Patty eerder nog haar biografie uit, om zo het verleden recht te zetten. Maar het boek gelezen, dat heeft Priscilla nog altijd niet. Hierover zegt Patty: "Ze heeft het boek nog steeds niet gelezen, zei ze, maar ik zei: lees het maar, daar staat alles in. Ik heb mijn verhaal laten opschrijven, zodat er een streep onder kan."

Lees meer over
Patty Brard