Kansen voor Janzen

Chantal Janzen: 'Ik ga het anders doen dan Linda de Mol'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPChantal Janzen: 'Ik ga het anders doen dan Linda de Mol'
RTL

Chantal Janzen (41) heeft met het vertrek van Linda de Mol (56) een nieuw programma te pakken, namelijk 'Oh, Wat Een Jaar!'. In gesprek met 'AD' vertelt ze dat ze het wel anders gaat doen dan haar voorganger.

"Ik begreep wel dat ze mij vroegen"

Chantal stond niet per se te springen toen ze het programma kreeg aangeboden: "Ik heb een aantal keer ‘nee’ gezegd om Oh, Wat Een Jaar! te presenteren. Ik hoef niet per se meer allemaal grote show te doen. Maar toen Peter van der Vorst aangaf dat ik hem er echt mee zou helpen, ben ik er goed over na gaan denken. Voor dit programma moet je kunnen zingen, dansen en presenteren. Met mijn musicalachtergrond is dit precies waar ik voor opgeleid ben. Dus ik begreep wel dat ze mij vroegen.”

Chantal Janzen na Oh, wat een jaar-ophef: 'Kon geen nee zeggen'
Lees ook

Chantal Janzen na Oh, wat een jaar-ophef: 'Kon geen nee zeggen'

Linda de Mol wilde het programma eerst meenemen naar SBS, maar dat bleek niet mogelijk te zijn. Chantal weet wel zeker dat zij het anders gaat aanpakken dan Linda. "Natuurlijk ga ik het programma anders doen dan Linda. De teksten komen nu uit mijn mond, dus dat is sowieso al anders.”

De presentatrice is dit jaar 41 geworden en is naar eigen zeggen gaan nadenken. "Ik zou het sneu vinden als ik over 10 jaar mijn geluk voornamelijk moet halen uit de kijkcijfers van tv-shows. Wat dat betreft is het fijn dat ik al zoveel mooie programma’s heb mogen doen. Maar ik wil nu ook andere dingen doen dan presenteren. Zelf produceren bijvoorbeeld.  Daarin kan ik mijn creativiteit kwijt. Zo ben ik bezig met een eigen tv-serie.”

De allereerste beelden van Oh, Wat Een Jaar! zie je hieronder.

Lees meer over
Chantal JanzenLinda de Mol