Kanye goed van leven

Zoveel miljoen kostte Kanye West zijn presidentscampagne

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesZoveel miljoen kostte Kanye West zijn presidentscampagne
RTL

Kanye West (43) verraste vriend en vijand met zijn mededeling dat hij daadwerkelijk een gooi naar het presidentschap wilde doen. Hoewel de rapper zeker daad bij het woord heeft gevoegd, hangt daar wel een pittig prijskaartje aan.

Het is geen verrassing dat Kanye West binnenkort niet in het Witte Huis zal zitten, maar dat komt niet omdat hij het niet heeft geprobeerd. De rapper was in de meeste gevallen te laat om zich verkiesbaar te stellen. Toch stond zijn naam in 12 staten als verkiesbaar. Naast een stem op zichzelf, heeft de rapper ruim 60.000 stemmen binnengeharkt.

Kanye West geeft presidentschap niet op en focust zich op 2024
Lees ook

Kanye West geeft presidentschap niet op en focust zich op 2024

Dat is bij lange na niet genoeg om überhaupt in de buurt te komen van Biden en Trump. Ter vergelijking: Joe Biden heeft ruim 70 miljoen stemmen weten te krijgen en Trump 67 miljoen. Toch heeft deze verkiezing Kanye een flinke duit gekost: zo'n 9 miljoen euro, aldus verschillende Amerikaanse media. 

Het zit zo: Kanye West leende een schamele 10 miljoen euro aan zijn eigen politieke partij. Daarnaast kreeg hij zo'n 1 miljoen dollar aan donaties. Uiteindelijk hield rapper ongeveer 1,1 miljoen dollar over, blijkt uit het rapport dat door de Amerikaanse overheid is vrijgegeven. 

De Amerikaanse verkiezingen zijn spannender dan ooit, en de uitslag laat lang op zich wachten. Michiel Vos legde in RTL Boulevard uit hoe dit komt. 

Lees meer over
Kanye West