voor het blok zetten

Dieuwertje Blok: Sinterklaasjournaal door corona belangrijker

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDieuwertje Blok: Sinterklaasjournaal door corona belangrijker
RTL

'Het Sinterklaasjournaal' zal in coronatijd voor veel kinderen meer betekenis hebben. "Omdat veel dingen niet doorgaan, krijgt het programma nu een nog belangrijker functie", denkt presentatrice Dieuwertje Blok (63).

"Veel intochten zijn geschrapt. De leemte die daardoor ontstaat, vullen wij in"

"Het Sinterklaasjournaal zal voor veel kinderen de enige link zijn met Sinterklaas, want veel intochten zijn geschrapt. De leemte die daardoor ontstaat, vullen wij in", vertelt Dieuwertje in AD Magazine. De intocht is volgende week zaterdag op een geheime plek. Zelfs de presentatrice weet het niet. "De enige die dat weet is Sinterklaas. Je merkt: ik blijf altijd in mijn rol als het om Sinterklaas gaat. Als een method actor. De intocht kan overal en nergens zijn."

Erica Terpstra hoopt dat Sinterklaastraditie blijft bestaan
Lees ook

Erica Terpstra hoopt dat Sinterklaastraditie blijft bestaan

De inmiddels 63-jarige Dieuwertje is al sinds het begin in 2001 het gezicht van het journaal, dat maandag aan een nieuwe reeks begint. "Het is al twintig jaar een gigantisch succes, maar voor mij is het maar een klein deel van mijn werk. Een erg fijn deel, hoor! Het Sinterklaasjournaal is mijn Swiebertje. Je kunt je het erger indenken."

Lees meer over
Dieuwertje BlokSinterklaas