emigreren kun je leren

Deze stellen gaan Ik Vertrek-avontuur aan in nieuw seizoen

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSDeze stellen gaan Ik Vertrek-avontuur aan in nieuw seizoen
RTL

Het nieuwe seizoen van 'Ik Vertrek' gaat bijna van start en dat belooft natuurlijk een hele hoop misère voor de gezinnen en stellen die Nederland verlaten. De eerste koppels zijn inmiddels bekend, net als de ondernemingen die ze proberen op te zetten in het buitenland.

1. Richard en Aadje 

Het olijke duo Richard en Aadje uit Naaldwijk gaat hun geluk beproeven in de Spaanse badplaats Calpe. Dat avontuur gaan ze niet met z'n tweeën aan, hun honden Joey en Charles maken ook de overstap naar de zon. Het stel gaat een villa van zo'n duizend vierkante meter omtoveren tot een Bed & Breakfast. Of het Richard en Aadje lukt om de vakantiebestemming tot een paleisje te maken zien we in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Ik Vertrek op 27 november om 20.30 uur op NPO1. 

Richard en Aadje in 'Ik Vertrek'© AVROTROS
Richard en Aadje in 'Ik Vertrek'

2. Familie Mensing

Jean Paul en Rosalie pakken de biezen en nemen hun kinderen Aras en Isabella mee naar het zonovergoten Umbrië. Het gezin genoot eerder al van vakanties in de Italiaanse regio, maar willen er nu voorgoed blijven. Op vrijdag 4 december wordt duidelijk of het hen lukt om van een vervallen pand hun nieuwe droomwoning te maken.  

Familie Mensing voor 'Ik Vertrek'© AVROTROS
Familie Mensing voor 'Ik Vertrek'

3. Ronald en Janine 

Het stel Ronald en Janine is toe aan een nieuwe start en gaan de uitdaging aan in Frankrijk. Ze zeggen hun Nederlandse leventje vaarwel en gaan in het gebergte de Vogezen een chambres d'hôtes onder handen nemen. De worstelingen van Ronald en Janine zijn op 11 december te zien. 

Ronald en Janine voor 'Ik Vertrek'© AVROTROS
Ronald en Janine voor 'Ik Vertrek'

4. Brigitte en Laurens

Op 18 december mogen de Ik Vertrek-kijkers meegenieten van het vierde stel in de reeks, Brigitte en Laurens. Het koppel emigreerde eerder al naar Frankrijk en Duitsland en zoekt het geluk nu in de Spaanse zon. 

Brigitte en Laurens voor 'Ik Vertrek'© AVROTROS
Brigitte en Laurens voor 'Ik Vertrek'

5. Emmy en Rutger

Het vijfde en laatste stel van het nieuwe seizoen is Emmy en Rutger, van wie er helaas nog geen foto is. De twee gaan in het Franse Douzillac een chateau ombouwen tot een chambres d'hôtes mét minicamping. Emmy neemt het voortouw; Rutger is wat afhoudend en wil eigenlijk niet meeverhuizen. De perikelen tussen het stel zijn op Nieuwjaarsdag te bekijken.

De beroemdste deelnemers van Ik Vertrek hebben na hun deelname nóg een keer van het Franse leven geproefd en lieten daarbij - met groot succes - de camera's opnieuw meekijken. Helaas is het Franse avontuur inmiddels gestopt, maar van hun chateau komen de Meilandjes nog niet af. In de video hieronder zie je hoe het ervoor staat met de verkoop van Chateau Marillaux. 

Lees meer over
AVROTROSEmigratie