STRIJDBAAR

Fred reageert op mislukte overval: 'Getrapt voor m'n leven'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFred reageert op mislukte overval: 'Getrapt voor m'n leven'
RTL

Fred van Leer (44) krijgt deze ochtend opnieuw een klap te verwerken als twee mannen hem proberen te overvallen in zijn woning in Rotterdam. Gelukkig mislukt de overval, door toedoen van Fred zelf. "Ik heb getrapt voor m'n leven", vertelt de stylist aan RTL Boulevard.

"Ik heb geen klappen gekregen"

Fred vond het vanochtend om 07:30 uur al verdacht dat er iemand met een pakketje voor de deur stond, toen hij op het punt stond om naar de opnames van Say Yes to the Dress te gaan. "Het klopte aan alles niet. Hij liep namelijk de trap op met het pakketje, maar dat laten ze normaal altijd beneden achter in coronatijd", vertelt Fred die vanavond zijn hele verhaal in de uitzending doet.

De stylist rook meteen onraad en ging in overlevingsstand. "In een split second gaf ik hem zo'n harde trap dat hij naar beneden is gedonderd, van een hele lange trap." Vervolgens kwam een tweede overvaller de trap op gerend. "Die hield me onder schot en heeft me bedreigd: 'Ik schiet je dood'", aldus Fred. "Ik heb getrapt voor m'n leven. Ze vielen ook nog een keer allebei naar beneden." Uiteindelijk viel Fred zelf ook naar beneden. "De gekneusde rib heb ik overgehouden, omdat ik beneden tegen een zware bloempot ben gevallen. Ik heb geen klappen gekregen. Ze zijn niet mijn huis binnengekomen, alleen mijn trappenhuis", benadrukt hij nogmaals.

Fred van Leer overvallen in eigen woning
Lees ook

Fred van Leer overvallen in eigen woning

Net als na de laatste keer dat Fred een tegenslag te verwerken kreeg, toont hij zich strijdbaar. "Ik ben oké", vertelt hij aan de telefoon. "Ik ben strijdbaar. Het is natuurlijk vreselijk, want ik had het liefst gewoon de bruidjes geholpen met het uitzoeken van een mooie jurk", vervolgt hij.

Fred is direct na de mislukte overval naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. "Ik heb extra veiligheidsmaatregelen genomen", vult hij aan. "En mensen hoeven zich geen zorgen om me te maken. Natuurlijk krijg ik weer een terugklap, maar het gaat goed. Ik heb hele fijne mensen om me heen."

Fred reageerde deze ochtend zelf ook al op het incident. Dat deed hij op zijn Instagram. Die video's zie je hieronder.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Meer hierover hoor je vanavond bij RTL Boulevard om 18.35 uur op RTL 4.

Lees meer over
Fred van Leer