Machtig

Tim Hofman zoekt klokkenluiders voor nieuw programma

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPTim Hofman zoekt klokkenluiders voor nieuw programma
RTL

Tim Hofman (32) heeft een nieuwe presentatieklus te pakken. Met het team van 'BOOS' gaat hij een nieuw programma maken over macht, dat bij NPO 3 te zien zal zijn. De presentator deelt alvast een oproepje voor Pak de macht op Twitter: "We zoeken klokkenluiders. Wie zijn nou eigenlijk de baas in Nederland?"

"Die ken je misschien wel. Een hele machtige man in Nederland"

In het filmpje laat Hofman een hoofd zien van Rutte. "Die ken je misschien wel. Een hele machtige man in Nederland", zegt hij. Maar er zijn volgens de presentator nog veel meer mensen in Nederland met veel macht, die onbekender en onzichtbaarder zijn. "Wie zie je niet, maar beslist wel heel veel over jou en mij? Wie misbruikt de macht? En hoe lossen we dat op?", vraagt Hofman. Het is nog onbekend wanneer Pak de macht precies op de buis verschijnt, maar Hofman roept wel op namen en rugnummers naar hem te mailen.

Tim Hofman ligt onder vuur door gedrag in BOOS: 'Ik was een lul'
Lees ook

Tim Hofman ligt onder vuur door gedrag in BOOS: 'Ik was een lul'

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De toon van Pak de macht lijkt op die van BOOS, waarin de 32-jarige presentator probeert problemen van kijkers op te lossen door de confrontatie aan te gaan met de betrokken instanties of personen. De uitzendingen trekken doorgaans meer dan een half miljoen, veelal jonge, kijkers. Tim won onlangs nog de Televizier-Ster voor Online video-serie. Hieronder zie je hoe hij werd verrast.