Kroon af, joggingbroek aan

Koningin Elizabeth en prins Philip blijven met kerst thuis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKoningin Elizabeth en prins Philip blijven met kerst thuis
RTL

Ook de royals ontkomen niet aan de consequenties van het coronavirus: koningin Elizabeth (94) en haar man prins Philip (99) moeten hun kerstplannen omgooien. Normaliter vieren de twee, samen met de rest van de familie, de feestdagen op het landgoed Sandringham in Norfolk. Dit jaar ziet het er ook voor hen anders uit.

Volgens een woordvoerder van Buckingham Palace zullen de koningin en haar man de kerst 'rustig' in Windsor doorbrengen. "Na alle passende adviezen in overweging te hebben genomen, hebben de koningin en de hertog van Edinburgh besloten dat ze dit jaar de kerst rustig in Windsor Castle zullen doorbrengen." Hier verbleven de twee al gedurende de lockdowns.

Het wordt de eerste keer sinds 1987 dat het stel de kerstdagen viert in Windsor. Sinds 1988 viert de koninklijke familie de kerst altijd in Sandringham. 

Nú al kritiek op 'Queen Elizabeth' in nieuwe The Crown
Lees ook

Nú al kritiek op 'Queen Elizabeth' in nieuwe The Crown

Het nieuws komt enkele dagen nadat bekend is geworden dat in het Verenigd Koninkrijk de coronamaatregelen rondom de feestdagen zal worden versoepeld. Zo mogen maximaal drie huishoudens samenkomen om de feestdagen te vieren.

In Nederland is er nog geen duidelijkheid rondom de feestdagen. Mark Rutte had eerder wel een vervelende boodschap, dat zie je hieronder.

Lees meer over
Koningin Elizabeth IIPrins Philip