IK ZIE 'T NOG NIET ZO

Guido Weijers: 'Ik heb meer te vertellen dan Youp van 't Hek'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGuido Weijers: 'Ik heb meer te vertellen dan Youp van 't Hek'
RTL

Guido Weijers (43) vindt dat hij in zijn shows inhoudelijk meer te vertellen heeft dan collega Youp van 't Hek (66). Dat stelt hij in 'Nieuwe Revu'.

"Alleen roep ik niet zo vaak godverdomme als Youp"

In het blad antwoordt Guido op de vraag wanneer hij het gevoel kreeg definitief de weg naar boven te hebben gevonden als cabaretier. Dat was volgens Guido vlak na zijn oudejaarsconference in 2014. "Toen durfde ik voor het eerst mijn show naast die van Youp te leggen." Guido stelde toen vast dat hij in zijn ogen minder scheldt dan Youp. "En ik heb meer te vertellen. Op dat moment heb ik voor mijn gevoel echt een omslagpunt bereikt. En dat goede gevoel las ik later ook terug in veel recensies."

Guido Weijers zorgt voor vrolijke afsluiting van 2020
Lees ook

Guido Weijers zorgt voor vrolijke afsluiting van 2020

Guido vindt dat hij zich de laatste jaren inhoudelijk heeft verbeterd. "Mijn meningen over grote maatschappelijke onderwerpen zoals het klimaat en de steeds grotere ongelijkheid tussen rijk en arm wereldwijd zijn alleen maar scherper geworden. Alleen roep ik niet zo vaak godverdomme als Youp."

Op oudjaarsavond staan Guido en Youp recht tegenover elkaar. De één houdt een oudejaarsconference voor NPO, de ander voor RTL. Ondanks het aantal bezoekers dat mag komen, wil Guido zijn show koste wat het kost door laten gaan. "Al moeten theaters dicht, mijn oudejaarsconference gaat hoe dan ook door. Ik heb vijf verschillende eindejaarsscenario's klaarliggen." In de video hieronder licht hij alvast een tipje van de sluier van zijn show op.

Lees meer over
Guido Weijers