kan het ook nooit goed doen

Jim Bakkum rekent af met grootmoedermaffia na kritiek op oma

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @jimbakkumJim Bakkum rekent af met grootmoedermaffia na kritiek op oma
RTL

Dat het voor ouderen een vreselijk eenzaam jaar is, is iets waar de 93-jarige oma van Jim Bakkum (33) over mee kan praten. Nog nooit zag de zanger slash acteur zijn geliefde oma zo lang níet. Afgelopen weekend ging hij op bezoek, maar dat nam de 'grootmoedermaffia' hem niet in dank af.

"Dus besloot ik om in de deuropening een bloemetje te geven. En een knuffel en een kus, die zij misschien juist zo nodig had"

'Vandaag vond ik het tijd om eindelijk weer even wat fysiek contact te hebben. Voor de ouderen is het zo’n verschrikkelijk eenzaam jaar. Dus vandaag even een bloemetje gebracht en de kids vanuit de auto even zwaaien. ❤️', deelt de trotse kleinzoon. Maar de reacties liegen er niet om. Jim vertelt dat hij op onderstaande foto's verdeelde reacties krijgt: de één snapt het niet dat hij zijn oma zo lang niet kan zien, de ander vraagt zich af waarom hij geen afstand houdt.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Jim Bakkum deelt heftig bericht van jonge fan: 'Even stil van'
Lees ook

Jim Bakkum deelt heftig bericht van jonge fan: 'Even stil van'

De conclusie die je kunt trekken uit de haatdragende reacties is dat Jim het eigenlijk niet goed kan doen. Meestal reageert hij niet op commentaar, maar nu het over zijn oma gaat lukt het niet om stil te blijven. 'Echt in shock over hoe mensen kunnen oordelen over de foto met mijn oma', begint hij.

'LUISTER', typt Jim vervolgens in hoofdletters. 'Mijn oma wilde dolgraag Sinterklaas vieren met haar achterkleinkinderen. Dat zou de eerste keer in lange tijd zijn dat ze hen weer zou zien. Op het laatste moment hebben we gecanceld, omdat we het toch niet veilig vonden.'

Jim schrijft dat hij zich rot voelt omdat (alleenstaande) ouderen al zo'n eenzaam jaar hebben en hij dit moment liever niet van zijn oma wilde afpakken. 'Dus besloot ik om in de deuropening een bloemetje te geven. En een knuffel en een kus, die zij misschien juist zo nodig had.'

© Instagram @jimbakkum

Jim heeft maar één boodschap voor de mensen: 'Het is al lastig genoeg. Please, oordeel en veroordeel niet zo. We doen allemaal ons best...'

Op werkgebied is het voor Jim ook een wisselend jaar. Na elf theathershows moet hij er door het coronavirus al mee stoppen. Toch heeft zijn vrouw inmiddels een manier gevonden om de show te kunnen bekijken. 

Lees meer over
Jim Bakkum